Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

«Χαϊδεύετε τους συνδικαλιστές, ευνοείτε τις μεγάλες εταιρίες και καταδικάζετε τους μικρούς ιδιώτες ευνοώντας μονοπωλιακές καταστάσεις» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή, ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, όπου συνεχίστηκε η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Οδική Ασφάλεια και τη λειτουργία των ΚΤΕΟ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για τη διατήρηση των προνομίων του παρωχημένου δημόσιου τομέα, για τη νόθευση του ανταγωνισμού υπέρ των μεγάλων εταιριών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «χαϊδεύετε τους συνδικαλιστές, ευνοείτε τις μεγάλες εταιρίες και καταδικάζετε τους μικρούς υγιείς ιδιώτες ευνοώντας μονοπωλιακές καταστάσεις».

Το καίριο ερώτημα που έθεσε είναι «αν η επίμονη στήριξη του δημοσίου ΚΤΕΟ, για τα οποία δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το επίπεδο των υπηρεσιών τους, είναι απόρροια της απαίτησης των συνδικαλιστών της κυβέρνησης»;

Και συνέχισε: «Καταργείτε τη διαπίστευση, δίνονται αμέσως άδειες σε νέα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και μετά από έξι μήνες θα γίνει ο έλεγχος για τη διαπίστευσή τους. Και το εύλογο ερώτημα είναι το εξής: Τι θα γίνει εάν δεν περάσει τον έλεγχο σε έξι μήνες; Θα έχουν περάσει χιλιάδες οχήματα, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους ελεγμένα από ένα ΚΤΕΟ το οποίο τελικά κρίθηκε ακατάλληλο. Καταργείτε το ασυμβίβαστο μεταξύ συνεργείου αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ, ένα ασυμβίβαστο το οποίο καλώς υπήρχε. Πώς τα φαντάζεστε τα ΚΤΕΟ; Περίπτερα; Η αίσθηση ασφάλειας που θα υπάρχει θα είναι λιγότερη στους δρόμους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής ανέφερε, ότι στη σημερινή συγκυρία περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και να συρρικνωθεί ο δημόσιος, ιδιαίτερα σε χώρους όπου έχει αποδειχθεί πως οι ιδιώτες μπορούν και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Αυτό, όπως είπε, μπορεί να συμβεί στο χώρο των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, όπως έδειξε και η εμπειρία από τα Ι.Χ. , εντούτοις η Κυβέρνηση συνεχίζει την επίμονη στήριξη του αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του δημόσιου τομέα τη στιγμή που η διαφορά επιπέδου συμπεριφοράς, τεχνογνωσίας στα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι χαώδης.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ φορτηγών, που είναι τα κατ’ εξοχήν οχήματα που πρέπει να ελέγχονται, όπου η κατάσταση δυστυχώς είναι ακόμα χειρότερη.

Ο Σίμος Κεδίκογλου προσκομίζοντας συγκεκριμένα έγγραφα επεσήμανε, πως «οι Υπηρεσίες του Υπουργείου αποδεδειγμένα μεροληπτούν υπέρ πολυεθνικών αλυσίδων, που παίρνουν άδειες σε χρόνο ρεκόρ και ταυτόχρονα βρίσκουν προφάσεις για να μην επιτρέψουν τη λειτουργία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τέλος, ζήτησε να ελεγχθούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου, γιατί «απειλούν τους απλούς πολίτες, όταν γίνονται αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου».
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας