Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
 ‘’Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο και ας αγαπήσουμε την ιδιαιτερότητα του.’’, τονίζει η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου και αναφέρει στο άρθρο της:
 Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, δεν θα πρέπει να αποτελεί απλά μια ημέρα επετείου για την κοινωνία μας. Κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα, όλες τις μέρες του χρόνου. Άλλωστε ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι υπόθεση όλων μας και έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη γι’ αυτό, πέρα από εορτασμούς.
 Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί δίκαια και ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας για τον συνεχή και καθημερινό αγώνα που κάνουνε τα άτομα με ειδικές ικανότητες για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Κάθε μέρα του χρόνου θα πρέπει να αποτελεί ημέρα ενδυνάμωσης των διεκδικήσεων,των,ΑΜΕΑ.
 Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια Δίκαιη Κοινωνία είναι ακόμα και θα παραμείνει για πολύ καιρό ένα από τα ζητούμενα αυτής της Δίκαιης και Ισότιμης Κοινωνίας Πολιτών που οι περισσότεροι επιδιώκουμε.
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει προ πολλού να θέτουν αρχικά τις υποδομές για την συνύπαρξη όλων των κοινωνικών ομάδων και έχουν δώσει ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, στην μόρφωση, στη καθημερινότητα και γενικότερα στην αντιμετώπιση των Α.ΜΕ.Α. Στη χώρα μας έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να κατακτήσουμε αυτή την «άλλη» νοοτροπία και κατά συνέπεια, αυτή την άλλη αντιμετώπιση που δεν θα έχει το συναίσθημα της λύπης ή της φιλανθρωπίας αλλά το συναίσθημα της ανθρωπιάς και του χαμόγελου,στον,συνάνθρωπο.
 Πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση για όλους μας, ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε διαρκώς για την κατάργηση των διακρίσεων που τοποθετούν τα άτομα με αναπηρίες στο περιθώριο της ζωής. Η ξεχωριστή φύση αυτών των ανθρώπων δεν αποτελεί κατ’ανάγκη μειονέκτημα αλλά τους κάνει μοναδικούς και ιδιαίτερους αφού παρά τα όποια κινητικά ή διανοητικά προβλήματα και αν έχουν, είναι άνθρωποι δραστήριοι, άνθρωποι που συμβάλλουν στην πρόοδο της κοινωνίας, άνθρωποι που προωθούν την ανθρωπότητα όχι μόνο στα στενά πλαίσια της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Γι’αυτούς τους λόγους χρήζουν της στήριξης της πολιτείας και της ίδιας της κοινωνίας.Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας