Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Παρουσίασή του βιβλίου του Χ.Φαράντου σε ειδική εκδήλωση την 11η Δεκεμβρίου 2010 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου και ώρα 19:00. Το βιβλίο αφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του ιστορικού Δήμου Δυστίων, με έδρα το ΑΛιβέριο της περιόδου 1856 - 1859.
Το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών στα πλαίσια της συνεχούς προσφοράς του στο τομέα της ιστορικής και πολιτισμικής έρευνας, ανέλαβε την έκδοση σε καλαίσθητο τόμο των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου του ιστορικού Δήμου Δυστίων με έδρα το Αλιβέρι, της περιόδου 1856 έως 1859.
Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο γνωστός αρχαιολόγος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών κ. Χαράλαμπος Φαράντος.
Το βιβλίο αποτελεί πρωτογενή ιστορική έρευνα και περιλαμβάνει εκτός των άλλων την παρουσίαση των πρακτικών του Δήμου Δυστίων, και σπάνια ιστορικά τεκμήρια από το Υπ. Εξωτερικών ,τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και από άλλες πηγές.
Ο αναγνώστης θα βρει στις σελίδες του βιβλίου απάντηση σε αδιευκρίνιστα μέχρι σήμερα ιστορικά ζητήματα όπως η πραγματική θέση των αρχαίων Ταμυνών σε σχέση με το όρος Κοτύλαιο, το Παρθίνι και τον Αγ. Λουκά, η προέλευση των τοπωνυμίων «Αλιβέρι», « Κάραβος», «Μιλάκι» «Αναθώνη» κ.ά.
Η έκδοση αυτή που είναι η πρώτη για το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, έχει τεράστια σημασία και η συμβολή της προοιωνίζεται μεγάλη για την ιστορική έρευνα της πιο πάνω περιόδου.
Η επίσημη παρουσίασή του βιβλίου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση την 11η Δεκεμβρίου 2010 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου και ώρα 19:00 με εισηγητή τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Χ. Φαράντο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας