Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Ο Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε στις 7 Δεκεμβρίου αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το θέμα της βρώσιμης ελιάς και το εμπόριό της.

Το ζήτημα του ήταν εξάλλου ήδη γνωστό και το είχε θέσει στον Υπουργό κ. Σκανδαλίδη από την προηγούμενη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου επισημαίνοντας ότι αυτή η ιστορία με την τιμή της βρώσιμης ελιάς και την κερδοσκοπία σε βάρος των αγροτών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει στην Επιτροπή και στον κ. Σκανδαλίδη:
«Επειδή στην περιοχή μου έχουμε πολλούς ελαιοπαραγωγούς μου έλεγαν ότι οι τιμές ήταν παλιά στο 1,80, φέτος είναι στα 80 λεπτά, του χρόνου μπορεί να είναι στα 60 λεπτά. Ήμουν παιδάκι, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1981 κατήγγειλε τον κακό μεσάζοντα.
Σήμερα 30 χρόνια μετά, πάλι ερχόμαστε να μιλάμε για τους μεσάζοντες και αν μεν είχαμε αυτήν την πτώση της τιμής στα ράφια των καταναλωτών, θα μπορούσα να πω ότι εν πάση περιπτώσει έχουμε φτηνά προϊόντα, έχουμε μια εσωτερική υποτίμηση όπως λέμε, το καταλαβαίνω. Όμως να φτάνει από τον παραγωγό στο ράφι 5 φορές απάνω, γιατί είναι απροστάτευτοι έναντι των εμπόρων και ξέρετε το πείραμα με τους συνεταιρισμούς που και εμείς το βοηθήσαμε δε λειτούργησε κυρίως για λόγους διαφθοράς. Το θέμα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά είτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είτε με τα παρατηρητήρια τιμών; Ή αυτοί οι άνθρωποι είναι στο έλεος του θεού και κάθε χρόνο θα είναι μικρότερη η τιμή;»

Ακολούθως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου κατά τα εγκαίνια της έκθεσης «στους Δρόμους του κρασιού της Στερεάς Ελλάδας» στη Χαλκίδα συζήτησε εκ νέου το θέμα με τον κ. Σκανδαλίδη, το οποίο ο Υπουργός κατανοεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο είναι έτοιμο να αναλάβει δράση, να πάει κοντά στον παραγωγό μέσω των αντιπροσώπων του και να τους βοηθήσει να οργανωθούν. Παράλληλα, το Υπουργείο προωθεί τη συμβολαιακή γεωργία, με στόχο οι παραγωγοί να συναλλάσσονται απευθείας οι ίδιοι με τα σούπερ μάρκετ και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Ο κ. Κεδίκογλου θα συνεχίσει στο πλευρό των αγροτών της Εύβοιας, ώστε να εξαλειφθεί η κερδοσκοπία, να σταματήσει η εκμετάλλευση από τους μεσάζοντες σε βάρος των παραγωγών, να προστατευθεί η καλλιέργεια της ελιάς στο νομό και πανελλαδικά και να διασφαλιστεί το δικαίωμα των αγροτών σε μια αξιοπρεπή και ποιοτικά αναβαθμισμένη ζωή.

 
Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

20/7/2018
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένο...
Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

3/7/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνουν σ...
Η Ελένη Δήμου στη Χαλκίδα

Η Ελένη Δήμου στη Χαλκίδα

11/7/2018
Η φωνή της ιδιαίτερη, η παρουσία της ξεχωριστή, το χρώμα της φωνής της και τα σγουρά μαλλιά της φωνάζουν το όνομα της....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας