Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίσκεψη μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας, σε Πολεμικά πλοία του Στόλου και σε Πλωτά Ναυτικά Μουσεία.
Οι μαθητές στο Αβέρωφ
Οι μαθητές στο Αβέρωφ

 Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία 45 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας ( Γ΄ Τάξη ), μαζί με τέσσερεις συνοδούς καθηγητές, τους : Καπεντζώνη Α. ( Διευθυντή ) – Λάλου Κ. – Πάζιο Γ. και Πάντου Α. επισκέφθηκαν την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 ( πρωινή ζώνη ), και με βάσει την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία που διδάσκονται, στην περιοχή του Φλοίσβου το Π.Ν.Μ. ΑΒΕΡΩΦ (Πλωτό Ναυτικό Μουσείο ΑΒΕΡΩΦ) και το Μ.Α.Α. ΒΕΛΟΣ (Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ). Οι μαθητές ξεναγήθηκαν για τρεις ώρες στα πλοία, παρακολούθησαν βιντεοπροβολή για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας των πλοίων, επισκέφθηκαν τους εσωτερικούς κ εξωτερικούς χώρους των πλοίων, τα οποία αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας.
 Στην συνέχεια και ύστερα από ένα σύντομο γεύμα, το απόγευμα επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και με αφορμή την γιορτή του Αγ. Νικολάου ( προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού ), τα πλοία του Στόλου τα οποία ναυλοχούσαν στο λιμάνι του Πειραιά, δεχόμενα την επίσκεψη του κόσμου λόγω της εορτής. Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης με τους συνοδούς καθηγητές, επισκέφθηκαν κατά σειρά και ξεναγήθηκαν εντός τριών ωρών στην νεότευκτη Πυραυλάκατο “ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ “ και στο Υποβρύχιο “ ΠΟΝΤΟΣ “ .
 Ενημερώθηκαν για τις πολεμικές δυνατότητες των πλοίων, την εκπαίδευση και την ζωή στα πλοία και γενικά στοιχεία σχετικά με την ζωή στο Πολεμικό Ναυτικό. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, η ξενάγηση εντός του υποβρυχίου, ο τρόπος διαβίωσης του πληρώματος και η επικινδυνότητα κατά την διάρκεια των αποστολών αυτού. Στους μαθητές με το τέλος της ενημέρωσης εντός του πλοίων , μοιράσθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό ( DVD – CD – Φυλλάδια ) και στην συνέχεια τόσο στο Υποβρύχιο όσο και στα υπόλοιπα δυο πλοία έγιναν ανταλλαγές διαφόρων αναμνηστικών πλακετών και δώρων.
 Η άριστη και καλά οργανωμένη ενημέρωση και ξενάγηση εκ μέρους των πληρωμάτων και ειδικότερα, αυτή του υποβρυχίου ευχαρίστησε και ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι αποχώρησαν με θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή. Οι μαθητές όμως, πριν αποχωρήσουν έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες, και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των πληρωμάτων για την απολύτως πειθαρχημένη και συγκροτημένη παρουσία τους.
 Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τόσο το προσωπικό των Πλωτών Μουσείων όσο και τα πληρώματα των ανωτέρω δυο σύγχρονων σκαφών για την άψογη ενημέρωση, και ιδιαιτέρως το πλήρωμα του Υποβρυχίου "ΠΟΝΤΟΣ" και της Πυραυλακάτου "ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ", για την ζεστή φιλοξενία τους.
Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας