Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
«Ψέματα είπε ο υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης για το νέο Νοσοκομείο», υοστηρίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος και εξηγεί τους λόγους, βάση συγκεκριμένων εγγράφων της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας. Ο κ.Μαρκόπουλος αναφέρει:
Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ψέματα είπε ο υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης στη Βουλή. Δεσμευόταν ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας θα προχωρήσει, ότι τα λεφτά υπάρχουν και ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η παραχώρηση του οικοπέδου… Αυτή ήταν η απάντησή του, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος στις 24 Νοεμβρίου και η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τιμοσίδης είχε αναφέρει: «Θέλω να πω ότι είναι εξασφαλισμένη, πράγματι, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι πολύ συγκεκριμένα αυτά και μπορώ να δώσω λεπτομέρειες.
Όσο δε για την κατασκευή του έργου, είναι δεσμευμένο και αυτό το ποσό, το οποίο αφορά στην κατασκευή.
Υπήρξε πρόβλημα της εύρεσης συμπληρωματικού οικοπέδου, το οποίο ήταν ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και γι’ αυτό έχει συνεννοηθεί το Υπουργείο Οικονομικών με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Χθες συζήτησα με τον κ. Παπακωνσταντίνου που είναι ο επισπεύδων πια και μου είπε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα και θα ξεκινήσει, επιτέλους, η κατασκευή αυτού που χρειάζεται όντως ο νομός της Εύβοιας.»

Όπως όμως αποκαλύπτει έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ημερομηνία 17/11/2010 και Αρ. Πρωτ: 8687 προς την ΔΕΠΑΝΟΜ, απορρίπτεται η αίτηση χρηματοδότησης του έργου ύψους 68εκ. ευρώ, με αστείες δικαιολογίες που θα μπορούσαν να διορθωθούν σε 2-3 μήνες. Το χειρότερο όλων είναι, ότι όπως φαίνεται από την πρόσκληση υποβολής προτάσεων που έγινε 26/11, μόνο μέχρι τις 26/12/2010 υποβάλλονται προτάσεις έργων. Έτσι είναι φανερό ότι η απόρριψη του Νοσοκομείου Χαλκίδος έγινε 17/11 για να μην προλάβει να γίνει διόρθωση των μη ουσιαστικών, αλλά τυπικών ελλείψεων.
Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι εδώ και μήνες έχει στηθεί μια πολύ καλά οργανωμένη συνωμοσία για να εξαφανιστεί από τα έργα του ΕΣΠΑ το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας που είναι όνειρο και απαίτηση πολλών ετών. Πρωταγωνιστής και εκτελεστής είναι η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κατερίνα Διαμαντοπούλου, μια περαστική που συμπεριφέρεται σαν πολιτικάντης παλαιάς κοπής.
Επέλεξε τον καταλληλότερο χρόνο, αυτό των Αυτοδιοικητικών εκλογών και μετά, που οι υπηρεσίες και οι εκλεγμένοι άρχοντες έχουν χαλαρώσει ώστε να προβεί στην ασυγχώρητη ενέργειά της. Χωρίς να ενημερώσει τους βουλευτές του Νομού. Χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να διορθώσει όσα κακώς κείμενα υπήρχαν. .. Είναι πολιτικά απαράδεκτη και αυτή και η πολιτική της ηγεσία. Ο αυταρχισμός τους και η αδιαφορία τους είναι χαρακτηριστική και προκλητική. Για το ΠΑΣΟΚ έχουν χαθεί οριστικά η ευαισθησία και η δημοκρατική συνεννόηση. Όλα έχουν χαθεί στο βωμό του μνημονίου.
Χάθηκαν δουλειές, εισοδήματα. Τώρα χάνονται και οι στόχοι και τα όνειρα για μια καλύτερη ιατρική φροντίδα. Χάθηκε η ελπίδα με αυτή την Κυβέρνηση του Γ.Α.Π. Ας δουν οι πολίτες κατάματα την αλήθεια και ας σκεφθούν λίγο…

Αύριο το πρωί, ο κ. Μαρκόπουλος, θα στείλει επιστολή και στους πέντε βουλευτές του νομού και θα ζητήσει τη συνδρομή όλων και τη συνεννόηση για κοινή στάση.
Η επιστολή θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Περιφέρεια

Πρόταση


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας