Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου για τους δασοπυροσβέστες, την ελλιπή αστυνόμευση του νομού και την Αγροφυλακή.

Ο Συμεών Κεδίκογλου έθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής όλα τα μείζονα θέματα για την αστυνόμευση και τους εποχικούς δασοπυροσβέστες του νομού, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την Αγροφυλακή με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Όθωνα.

Ο Υφυπουργός είναι πράγματι σε θέση να μας πει ότι η Αγροφυλακή καταργείται με τη μορφή που είχε ιδρυθεί και ενσωματώνεται στη Δασική Υπηρεσία. Μάλιστα ανέφερε στον κ. Κεδίκογλου ότι στη Διεύθυνση Αγροφυλακής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπηρετούν συνολικά 152 αγρονομικοί υπάλληλοι, από τους οποίους 33 υπηρετούν στο Αγρονομικό Τμήμα Χαλκίδας του νομού Εύβοιας, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στη δασική υπηρεσία, ώστε να ενισχυθεί η προστασία και ο έλεγχος των δασών μας.

Ο κ. Κεδίκογλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του που αυτή η κυβέρνηση κάνει τις δεσμεύσεις πράξεις, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να συζητήσει με τον υφυπουργό τα μείζονα θέματα του νομού, από τα οποία προέκυψαν οι εξής σημαντικές ειδήσεις:

Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου για την επαρκή αστυνόμευση του νομού:
- την ενίσχυση του δυναμικού,
- την αναβάθμιση του Τμήματος Χαλκίδας σε Υποδιεύθυνση, ώστε να υπάρξει αύξηση των οργανικών θέσεων,
- τη δημιουργία τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με αρμοδιότητα σε όλο το νομό
- την υλοποίηση της διαταγής για λειτουργία Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών και τέλος
- την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών στο πλαίσιο του Καλλικράτη.

Ο κ. Όθωνας απάντησε στο βουλευτή ότι η αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας έχει ενισχυθεί με 18 νέους αστυνομικούς και συμφώνησε με τον κ. Κεδίκογλου ότι η οριστική λύση θα έλθει με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, για την οποία το υπουργείο έχει ζητήσει τις προτάσεις όλων των αστυνομικών διευθύνσεων.

Επίσης, έθεσε το θέμα των εποχικών δασοπυροσβεστών για μια οριστική και βιώσιμη λύση που θα δώσει τέλος στη μακριά περίοδο εργασιακής ανασφάλειας και των δυσμενών εργασιακών συνθηκών για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα, στάθηκε στα εξής επιμέρους στοιχεία, τα οποία ζήτησε από τον υφυπουργό να εξετάσει με ευαισθησία:
«Τι θα γίνει μ’ αυτούς που δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου; Ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχουν απολυτήριο γυμνασίου. Σας λέω ότι το 70% όσων είναι στο νομό μου δεν έχει απολυτήριο και είναι άνθρωποι οι οποίοι ήταν για είκοσι χρόνια συμβασιούχοι. Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να δείξουμε μία ανοχή, καθώς οι γραμματικές γνώσεις δεν είναι το μοναδικό κριτήριο στο συγκεκριμένο θέμα όπου μετρούν τόσο η πείρα όσο και η διάθεση προσφοράς.
Δεύτερον, τι προβλέπεται γι’ αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη ή που έχουν ξεπεράσει το τεσσαρακοστό ένατο έτος που είναι το όριο που βάζουμε;
Επίσης, με ποιο κριτήριο θα γίνουν οι προσλήψεις, δηλαδή από ποια ηλικιακή φάση θα ξεκινήσουμε; Αν ξεκινήσουμε από τους είκοσι με τριάντα, αυτοί οι οποίοι είναι κοντά στα σαράντα εννέα χρόνια θα έχουν πρόβλημα.»

Με ικανοποίηση ο κ. Κεδίκογλου άκουσε από τον υφυπουργό ότι πρόκειται να δει σχετικά την ομοσπονδία των εποχικών δασοπυροσβεστών και ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν και προβληματισμό του ίδιου του υπουργείου.
Ειδικά για τους απόφοιτους του δημοτικού, ανακοίνωσε ότι όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία εκείνη που, όταν τέλειωσαν το δημοτικό, η υποχρεωτική εκπαίδευση ήταν η δημοτική - δηλαδή, οι αποφοιτήσαντες μέχρι το 1982- θα βρεθεί μια λύση να ενταχθούν στη ρύθμιση, με επίγνωση και συναίσθηση ότι αυτοί ίσως είναι και οι πιο δύσκολοι να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας, σε περίπτωση που μια νέα ρύθμιση δεν τους χωράει. Αλλά και για όλα τα υπόλοιπα το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι προφανώς θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο.

 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας