Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Παρουσίαση της Μονάδας Αφαλάτωσης και του προγράμματος Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.

Το εργοστάσιο Μηλακίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής διοργάνωσε Ανοικτή Ημέρα Ενημέρωσης, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010, προσκαλώντας εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικής κοινότητας και κοινωνικών εταίρων να επισκεφτούν το εργοστάσιο και να ενημερωθούν για τη δραστηριότητά του. Η Ανοικτή Ημέρα Ενημέρωσης έδωσε τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο της Μονάδας Αφαλάτωσης και το πρόγραμμα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από το Διευθυντή Εργοστασίου, Θανάση Μπάμπο και το Διευθυντή Περιβάλλοντος και Αριστοποίησης, Βασίλη Κατερέλο. Παράλληλα, η Δρ. Αλεξάνδρα Παυλίδου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) παρουσίασε τη συνεργασία με το εργοστάσιο και τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τον έλεγχο της ποιότητας του θαλασσινού νερού και την παρακολούθηση της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας.

Το εργοστάσιο καταναλώνει νερό για α) άμεση χρήση στην παραγωγική διαδικασία (προμηθευόταν τις απαιτούμενες ποσότητες νερού με πλοία από την Αττική), β) διαβροχή των δρόμων του εργοστασίου και των υπαίθριων σωρών υλικών για τον περιορισμό της διάχυτης σκόνης και γ) το πότισμα των φυτών στο εργοστάσιο και τις περιοχές αποκατάστασης του λατομείου.

Αξιοποιώντας τη θέση του εργοστασίου και τη μικρή απόσταση από τη θάλασσα, η Μονάδα Αφαλάτωσης κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2010. Αποτελεί επένδυση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και είναι μία τεχνολογικά προηγμένη και αειφόρος μέθοδος για τη μείωση της κατανάλωσης πόσιμου νερού. Με τη λειτουργία της, το εργοστάσιο Μηλακίου αντικαθιστά φρέσκο πόσιμο νερό με αφαλατωμένο θαλασσινό και καλύπτει αυτόνομα τις ανάγκες του σε νερό για άμεση χρήση στην παραγωγική διαδικασία (αποτελούν το 90% των συνολικών του αναγκών). Ως αποτέλεσμα εξοικονομεί φυσικούς πόρους και ενισχύει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας με το ΕΛΚΕΘΕ, παρακολουθεί και ελέγχει την ποιότητα του θαλασσινού νερού και την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων καλύπτει τον πλήρη κύκλο προμήθειας και διάθεσης νερού μετά τη χρήση στο εργοστάσιο. Εκτός από τη Μονάδα Αφαλάτωσης, το εργοστάσιο Μηλακίου έχει κατασκευάσει σύστημα συλλογής και ανακύκλωσης όμβριων και επιφανειακών υδάτων. Το νερό αυτό χρησιμοποιείται για τη διαβροχή των υπαίθριων σωρών υλικών, μέσω εκτεταμένου δικτύου κανονιών, τη διαβροχή των δρόμων του εργοστασίου για τον περιορισμό της διάχυτης σκόνης και το πότισμα των φυτών. Η ποσότητα των επιφανειακών υδάτων διέρχεται μέσω συστήματος επεξεργασίας και στη συνέχεια μετά τον καθαρισμό συλλέγεται και επαναχρησιμοποιείται για διαβροχές και ποτίσματα.
 
Δημοφιλή σήμερα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα εκδήλωση της ΚΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, ο κλάδος των εκπ...
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

15/2/2019
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία για την σύγχρονη υγιεινή και ασφάλεια της εργασί...
Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

15/2/2019
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρος 19:00 δεν θα εκτελεστεί λόγω απαγορευτικού απόπλου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας