Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου.


 

Η ΔΟΥ Καρύστου καλύπτει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Εύβοιας (Κάρυστο, Μαρμάρι, Στύρα, χωριά Κάβο Ντόρο έως και τα χωριά του Αλμυροπόταμου) και δέχεται 8.000 δηλώσεις εισοδήματος το χρόνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα (σε εφημερίδα της Κυριακής, 5/12/2010) η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου. Οι κάτοικοι της περιοχής θα εξυπηρετούνται από την αντίστοιχη υπηρεσία της Κύμης ή της Χαλκίδας. Η κατάσταση αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η περιοχή της Καρυστίας απέχει πολλά χιλιόμετρα από τις παραπάνω πόλεις και η μετάβαση είναι δύσκολη και το κόστος μεταφοράς μεγάλο.
Ήδη η υπηρεσία έχει προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν οχτώ 8 (οχτώ) υπάλληλοι μαζί με τον προϊστάμενο ενώ οι οργανικές θέσεις της υπηρεσίας είναι είκοσι (20) και συνεπώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τις περιοχής..
Το ΚΚΕ στηρίζει τη θέση, την απαίτηση των κατοίκων της περιοχής να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στην Κάρυστο γιατί η κατάργησή της θα δημιουργήσει μεγάλες δυσχέρειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της νότιας Ευβοίας.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
• Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΟΥ Καρύστου;
• Σε τι ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στη ΔΟΥ Καρύστου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό;


 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας