Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου.


 

Η ΔΟΥ Καρύστου καλύπτει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Εύβοιας (Κάρυστο, Μαρμάρι, Στύρα, χωριά Κάβο Ντόρο έως και τα χωριά του Αλμυροπόταμου) και δέχεται 8.000 δηλώσεις εισοδήματος το χρόνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα (σε εφημερίδα της Κυριακής, 5/12/2010) η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου. Οι κάτοικοι της περιοχής θα εξυπηρετούνται από την αντίστοιχη υπηρεσία της Κύμης ή της Χαλκίδας. Η κατάσταση αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η περιοχή της Καρυστίας απέχει πολλά χιλιόμετρα από τις παραπάνω πόλεις και η μετάβαση είναι δύσκολη και το κόστος μεταφοράς μεγάλο.
Ήδη η υπηρεσία έχει προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν οχτώ 8 (οχτώ) υπάλληλοι μαζί με τον προϊστάμενο ενώ οι οργανικές θέσεις της υπηρεσίας είναι είκοσι (20) και συνεπώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τις περιοχής..
Το ΚΚΕ στηρίζει τη θέση, την απαίτηση των κατοίκων της περιοχής να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στην Κάρυστο γιατί η κατάργησή της θα δημιουργήσει μεγάλες δυσχέρειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της νότιας Ευβοίας.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
• Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΟΥ Καρύστου;
• Σε τι ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στη ΔΟΥ Καρύστου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό;


 
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας