Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Η ενοικίαση νέων κτιρίων από τον Δήμο μήπως είναι πρόκληση για την κοινωνία στην σημερινή συγκυρία;" αναφέρει ο Κώστας Χαϊνάς και επισημαίνει σε ανακοίνωσή του:
Παρακολουθώντας την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στο τέλος της συνεδρίασης ακούσαμε ότι η Δημαρχιακή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό προς αναζήτηση κτιρίου για να στεγάσει υπηρεσίες του νέου Δήμου.
Η απόφαση αυτή μας δημιούργησε κάποια ερωτήματα, τα οποία τα καταθέτουμε δημοσίως αναμένοντας κάποιες πειστικές απαντήσεις.
1. Με βάση ποια μελέτη τεκμηριώνεται ότι απαιτούνται νέα κτίρια για να φιλοξενήσουν δημοτικές υπηρεσίες;
2. Ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες που θα στεγασθούν στο νέο κτίριο;
3. Με βάση ποιον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίες στελεχώνονται οι διάφορες υπηρεσίες του νέου Δήμου και καθορίζονται οι νέες ανάγκες του νέου Δήμου σε υπαλληλικό προσωπικό;
4. Ο νέος Δήμος πέρα από τα κτίρια που έχει στην πόλη της Χαλκίδας, έχει και άλλα τέσσερα (4) δημαρχιακά μέγαρα στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες (Ν.Αρτάκη, Ληλάντιο, Αυλίδα, Ανθηδώνα) και μάλιστα νέα και σύγχρονα. Πως σκέφτεται να τα αξιοποιήσει ο νέος Δήμος, αφού πολλές υπηρεσίες θα συγχωνευτούν και θα έχουμε περίσσευμα γραφείων ; Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε κάποια από τα μέγαρα αυτά να φιλοξενήσουν μια ή περισσότερες υπηρεσίες του νέου Δήμου ώστε να αποσυμφορήσει κεντρικά κτίρια του δήμου που βρίσκονται στην Χαλκίδα;
5. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει στην διάθεσή της ένα νέο σύγχρονο και μεγάλο κτίριο. Μετά την κατάργησή της δεν θα μπορούσε να συζητηθεί με την νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση η αξιοποίηση κάποιων χώρων για την φιλοξενία των δημοτικών υπηρεσιών;
 
Τα ερωτήματα είναι εύλογα, καλόπιστα και δημιουργούνται στον κοινό νου του κάθε πολίτη. Ιδιαίτερα σήμερα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας για το λαό που καλείται και ο νέος Δήμος να περιορίσει δαπάνες που δεν έχουν κανένα έως ελάχιστο κοινωνικό αντίκρισμα ή έστω χωρίς κάποια σοβαρή τεκμηρίωση και μελέτη.
Και σε τελευταία ανάλυση με βάση το νέο νόμο δεν μπορεί το παλιό δημοτικό συμβούλιο να παίρνει σοβαρές αποφάσεις που συνδέονται με την κατανομή του προϋπολογισμού του νέου Δήμου, λίγες μέρες μόνο πριν την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Εάν αντιθέτως τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα ενοικίασης νέων κτιρίων ας μας πείσουν οι αρμόδιοι για την αναγκαιότητα αυτή και κυρίως ας αφήσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο, που σε λίγες μέρες αναλαμβάνει, να πάρει το ίδιο τις αποφάσεις του και να αναλάβει τις ευθύνες του.
 Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Αλλάζουν ημερομηνία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα λόγω καιρικών συνθηκών

Αλλάζουν ημερομηνία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα λόγω καιρικών συνθηκών

21/2/2019
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα: «Αποκριάτικο Γλέντι» και «Τα Γαϊτανάκια του Ε...
Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

21/2/2019
Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας