Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

"Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας επιχειρεί να καθορίσει το μέλλον της περιοχής λίγες μέρες πριν εκπνεύσει' υποστηρίζει το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας σε ανακοίνωσή του σχετικά με εξορυκτικές δραστηριότητες στην περιοχή και αιολικά πάρκα. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Την περασμένη Τετάρτη, συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας, προκειμένου να συζητήσει πλήθος θεμάτων, ανάμεσα στα οποία 15 κρίσιμες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν κυρίως εξορυκτικές δραστηριότητες και αιολικά πάρκα. Για το θέμα αντέδρασαν άμεσα κινήσεις πολιτών της περιοχής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δραστηριότητες που εκτείνονται σε μια τεράστια περιοχή της Φωκίδας. Το Αυτοδιοικητικό κίνημα απηύθυνε κάλεσμα και συμμετείχε στη συνεδρίαση. Η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Σπανούδη, στην παρέμβασή της τόνισε πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρές επεμβάσεις ιδιαίτερα αφού από τις προηγούμενες εξορυκτικές δραστηριότητες σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές στη Γκιώνα, που παραμένουν χωρίς αποκατάσταση. Όπως ανέφερε, «μέρος αυτών των δραστηριοτήτων αφορούν περιοχές NATURA για τις οποίες ισχύει απαγόρευση επιφανειακών εξορύξεων, ενώ απαραίτητο στοιχείο είναι η εκτίμηση των επιπτώσεων στα νερά της περιοχής. Είναι δεδομένο ότι οι εξορύξεις αφορούν δημόσιο πλούτο και μάλιστα μη ανανεώσιμο. Είναι επίσης γνωστό ότι μετά από δεκαετίες εκμετάλλευσης σε όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών, η τοπική οικονομία παραμένει επισφαλής και ισχνή. Η Φωκίδα θα πρέπει να διεκδικήσει θέσεις εργασίας στην αποκατάσταση των καταστροφών που έχει υποστεί, ιδιαίτερα αφού η σημασία τους υπερβαίνει τα τοπικά όρια. Για όλους τους παραπάνω λόγους, τέτοιας έκτασης και κρισιμότητας παρεμβάσεις πρέπει να συζητηθούν εξαντλητικά και όχι να αντιμετωπίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.»
Δυστυχώς ο Νομάρχης Φωκίδας αφού ζήτησε χωρίς καμία αιτιολογία να αναβληθεί η συνεδρίαση του συμβουλίου, έσπευσε να ορίσει την επόμενη κιόλας μέρα νέα συνεδρίαση την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 05:00 μ.μ. με τα ίδια θέματα.
Η μεθόδευση αυτή, δημιουργεί την ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατό πιο δυναμική αντίδραση από τους πολίτες της Φωκίδας.
Ας μην επιτρέψουμε να κριθεί το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, ελάχιστες μέρες πριν από τη λήξη του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί.
 
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας