Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

"ΧΑΔΑ, άλλη μία χρόνια υστέρηση απαιτεί πλέον επιτακτική λήψη μέτρων", επισημαίνει ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου. Αναφέρει στην παρακάτω ανακοίνωσή του:

Ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο, πρόβλημα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία για τη χώρα και το νομό μας είναι σήμερα η συνέχιση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων. Εκτός όμως από ζήτημα υγείας, τίθεται πλέον και ζήτημα οικονομικό, καθώς το ενδεχόμενο καταδίκης της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιφέρει σημαντικά και δυσβάσταχτα πρόστιμα, σε μια περίοδο που η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν αντέχει περαιτέρω επιδείνωση.
Έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης, το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό, αφού έχουν σημειωθεί μεγάλες καθυστερήσεις.
Οι ΧΑΔΑ για παράδειγμα που είναι δυνατόν να παύσουν να λειτουργούν εντός του 2010, γι’ αυτούς πρέπει να εκδοθεί απόφαση παύσης λειτουργίας μέχρι την 23η Δεκεμβρίου το αργότερο. Στο νομό μας λειτουργούν 5 ΧΑΔΑ, για τους οποίους έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (των δήμων Αυλώνος, Καρύστου, Κύμης, Στυρέων και Ταμυνέων). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα άμεσης παύσης λειτουργίας τους, στην 1η φάση κλεισίματος εντάσσονται οι ΧΑΔΑ Αυλώνος και Στυρέων, που θα εξυπηρετούνται από ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Στη δεύτερη φάση κλεισίματος, με παύση ένα εξάμηνο αργότερα (30 Ιουνίου 2011), εντάσσονται οι υπόλοιποι τρεις ΧΑΔΑ, οι οποίοι επίσης θα εξυπηρετούνται από ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας. Παράλληλα, είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στους ΧΑΔΑ και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος έχουν έρθει σε συνεννόηση για να δρομολογηθεί η χρηματοδότησή τους.
Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να δράσουν έγκαιρα και συντονισμένα, προκειμένου να υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο δράσης και να αποφευχθούν οι επαχθείς συνέπειες.
Η δική μου συνδρομή πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη και θα παρακολουθώ με προσοχή την πορεία του σχεδίου.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας