Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
 Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας στην τελευταία συνεδρίασή του, συζήτησε το θέμα της ίδρυσης του Εφετείου στη Χαλκίδα και στις άλλες περιοχές της χώρας.
Ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς
Ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς

 Εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση της προώθησης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την ίδρυση του Εφετείου από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ οι συνθήκες είναι ώριμες για αυτό.

 Η οικονομική επιβάρυνση από τη λειτουργία του Εφετείου στη Χαλκίδα είναι ελάχιστη, αφού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας έχει διαθέσει ήδη τον αναγκαίο χώρο όπως και το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό, το οποίο έχει εκδηλώσει την επιθυμία να μετακινηθεί στο Εφετείο για να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των εργαζομένων.

 Ο αριθμός των Δικαστών που απαιτούνται θα είναι όπως και σήμερα, στην μεταβατική έδρα, από τους υπηρετούντες στο Εφετείο Αθηνών, οι οποίοι θα αναλάβουν τις υποθέσεις των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θήβας με αντίστοιχη μείωση του φόρτου εργασίας στην Αθήνα.

 Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την ίδρυση των εφετείων.

 Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το όφελος θα είναι μεγάλο από τη μείωση των μετακινήσεων των πολιτών στο Λεκανοπέδιο και παράλληλα η ίδρυση του Εφετείου στην Εύβοια θα έχει ως συνέπεια την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας