Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Έργο κατασκευής και σήμανσης μονοπατιών Τυμφρηστού Φθιώτιδας ενέκρινε η Περιφέρεια. 

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγκεκριμένα στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 05 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Στερεάς Ελλάδας», στον ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 55 – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΠΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ 1 έργο προϋπολογισμού 162.483 Ευρώ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ “ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑΚΗ’’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΦΡΥΣΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
162.483,00

Το έργο «Κατασκευή και σήμανση μονοπατιών στο δάσος “ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑΚΗ’’ κοινότητας Τυμφρηστού» αφορά στην κατασκευή και σήμανση μονοπατιών στο δάσος ‘’Μουντζουράκη” Κοινότητας Τυμφρηστού για ανάδειξη και προσέλκυση επισκεπτών (πεζοπόρων, συλλόγων και φίλων του δάσους) στη περιοχή του ελατοδάσους με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, ευρύτερη ανάπτυξη και προαγωγή του ορεινού τουρισμού στην περιοχή. Στο συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εργασίες:
Εργασίες καθαρισμού μονοπατιών (από ξερά κλαδιά, κατακείμενα δένδρα , χορτομανία)
Διάνοιξη μονοπατιών στα σημεία που είτε είναι πολύ στενά είτε έχουν κλείσει από δέντρα ή φερτά υλικά.
Διαμόρφωση σκαλοπατιών στα σημεία που η κλίση είναι μεγάλη με εργάτες – χωρίς χρήση μηχανημάτων- και υλικά εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον (με πέτρες( κυρίως τοπικές) σφηνωμένες στο έδαφος
Για την αντιμετώπιση φυσικού χειμάρρου που τυχόν διασταυρώνεται με το μονοπάτι θα κατασκευαστεί υπερυψωμένη «οδός» (προτείνεται η κατασκευή ξύλινου γεφυριού), η οποία θα επιτρέπει την ασφαλή διέλευση των περιπατητών/ /ποδηλατών από το σημείο.
Κατασκευή μικροτοιχίσκων και λιθόστρωτων στις βαλτώδεις θέσεις με πέτρες για την συγκράτηση του καταστρώματος του μονοπατιού όπου απαιτείται.
Διαμόρφωση καθιστικών και τραπεζιών σε θέσεις στη πορεία των μονοπατιών για ξεκούραση και απόλαυση θέας από τους πεζοπόρους.
Σήμανση των μονοπατιών και των δρόμων που θα καθορίζει, θα ενημερώνει και προειδοποιεί για : το βαθμό δυσκολίας, τη χρήση (πεζοπορία ή ποδήλατο βουνού ή συνδυασμένη χρήση), ενημερωτικές πληροφορίες σχετικά με τη περιοχή (χλωρίδα, πανίδα, μνημεία κλπ)

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
      
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας