Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ποιες ποινές ισχύουν για μη απόδοση ΦΠΑ και φοροδιαφυγή.
Νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή που τελευταίου νόμου της περαίωσης που προβλέπει και τις ποινές για φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, δίνει ξανά το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που απέστειλε στις εφορίες. Ο οικονομολόγος, Γιώργος Μητροπέτρος αναφέρει:

Το έγγραφο προβλέπει:

Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους ή κάθειρξη μέχρι δέκα χρόνια για τις περιπτώσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ, φόρου κύκλου εργασιών και άλλων παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, όχι μόνο για ποσά άνω των 3.000 ευρώ, αλλά και για οποιοδήποτε ύψους ποσό, μέχρι το όριο των 3.000 ευρώ.

Η ελάχιστη ποινή φυλάκισης αυξάνεται από 2 σε 4 μήνες για αυτόν που δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβώς αποδείξεις, τιμολόγια κατά τη διάρκεια συναλλαγών και από 3 σε 6 μήνες για όποιον επαναλαμβάνει αυτές τις παραβάσεις μέσα σε τρία χρόνια.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του φοροφυγά υποβάλλεται πλέον αμέσως με την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου στις περιπτώσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ και άλλων φόρων, μη έκδοσης άνω των δέκα αποδείξεων ή αποδείξεων αξίας άνω των 500 ευρώ, έκδοσης ή αποδοχής εικονικών τιμολογίων άνω των 150.000 ευρώ.

Ο προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ υποχρεούται να υποβάλλει την αναφορά αυτή στον αρμόδιο εισαγγελέα εκτός αν ο φορολογούμενος ασκήσει προσφυγή.

Οι νέες αυτές ποινικές διατάξεις εφαρμόζονται ήδη, για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί ή διαπράττονται από τις 30 Σεπτεμβρίου της περασμένης χρονιάς.
Πηγή:www.capital.gr

Γ. Μητροπέτρος
Οικονομολόγος
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/02/2018
Ο Κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανακοινώνει την έκτακτη προβολή της ταινίας «1968», μόνο τηνς Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας