Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Skyros Fest - Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Χαρούλης, Χαϊνηδες
test
test

Μακάρι ο Υπουργός κ.Φώλιας να είχε απορρίψει την αίτηση της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Δημότες και δημότισσες,

Το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Οπισθοχωρεί μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις της περιοχής μας και στο διογκούμενο κύμα κατά του λιθάνθρακα που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα. Το εντυπωσιακό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στις 21 Μάρτη είχε τεράστια απήχηση. Η τοπική μας κοινωνία όρθωσε ανάστημα και το Μαντούδι έγινε ξανά σύμβολο αγώνα. Το Υπουργείο είναι σαστισμένο από τα κινήματα των πολιτών και αμήχανο από το διεθνή διασυρμό της Ελλάδας. Ο ΟΗΕ απέβαλε τη Χώρα μας από τη «Συνθήκη του Κιότο» λόγω μεθοδεύσεων στις εκπομπές των αέριων ρύπων. Η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να συμμετάσχει στο «διεθνές εμπόριο ρύπων» και  θα πληρώσει τεράστια πρόστιμα για τις ρυπογόνες βιομηχανίες.


Εφτά μήνες μετά τη διάτρητη γνωμοδότηση της ΡΑΕ για λιθανθρακική μονάδα στο Μαντούδι, το Υπουργείο Ανάπτυξης, αντί να ακούσει τις φωνές της κοινωνίας, αντί να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας και ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ της ΗΡΩΝ, με το Δ5/ΗΛ/Γ/Φ6/οικ.9633/21.4.2008 έγγραφό του ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στη ΡΑΕ τη γνωμοδότηση ζητώντας ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ το συντομότερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον στοιχεία. Το μόνο παρήγορο γεγονός είναι ότι ο Υπουργός παραδέχεται επιτέλους, αυτό που μήνες τώρα διακηρύσσουμε, ότι η γνωμοδότηση της ΡΑΕ ήταν απαράδεκτη, πρόχειρη και διάτρητη. Επί της ουσίας όμως ο κ. Φώλιας, δυστυχώς,  ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την αίτηση για χορήγηση Άδειας Παραγωγής της ΗΡΩΝ και διατηρεί ορθάνοιχτη την υπόθεση.


Θεωρούμε την ενέργεια αυτή του Υπουργείου Ανάπτυξης τακτικό ελιγμό που του δίνει περιθώριο να κερδίσει χρόνο και  να βγει από τη δύσκολη συγκυρία. Απορρίπτουμε αυτές τις τακτικές και ζητάμε τώρα ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ της ΗΡΩΝ.


Βέβαια κάποιοι αφελείς πανηγυρίζουν ότι έβαλαν τέρμα στον εφιάλτη του λιθάνθρακα στο Μαντούδι. Παραποιούν εν γνώση τους την πραγματικότητα, διαδίδουν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κίνδυνος πέρασε οριστικά. Άραγε που αποσκοπούν και τι επιδιώκουν; Προκαλεί, επίσης, εντύπωση η απ’ ευθείας γραμμή επικοινωνίας που διαθέτουν, με ποιους δεν γνωρίζουμε, αφού η ανακοίνωση των πανηγυρισμών τους εκδόθηκε την ίδια ημέρα υπογραφής του εγγράφου από τον Υπουργό, το οποίο κοινοποιήθηκε μόνο στη ΡΑΕ και στην ΗΡΩΝ.
 

Δημότες και Δημότισσες, κανένας εφησυχασμός! Κανείς «Μαυρογιαλούρος» δεν θα μας σώσει «κατόπιν ενεργειών του». Μόνοι μας θα τελειώσουμε τον εφιάλτη του λιθάνθρακα, παίρνοντας, όπως κάναμε, τις τύχες στα χέρια μας, με τους αγώνες μας και την ενότητά μας. Απαιτούμε από τον Υπουργό ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΩΡΑ την ΑΙΤΗΣΗ της ΗΡΩΝ. Στέλνουμε στα μέλη της ΡΑΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ότι ετοιμάζουμε ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ τους στην περίπτωση που επιμείνουν για λιθάνθρακα στο Μαντούδι. Να γνωρίζουν όλοι τους ότι μέχρι να «κλείσουν» οριστικά το θέμα, το  Μαντούδι, ο Δήμος Κηρέως και η Βόρεια Εύβοια θα είναι πάντα μπροστά τους, με αγώνες και προσφυγές, μέχρι να τους αναγκάσουμε να σέβονται και να υπολογίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Καλή Ανάσταση .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ
Δημοφιλή σήμερα

Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

3/7/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνουν σ...
Η Ελένη Δήμου στη Χαλκίδα

Η Ελένη Δήμου στη Χαλκίδα

11/7/2018
Η φωνή της ιδιαίτερη, η παρουσία της ξεχωριστή, το χρώμα της φωνής της και τα σγουρά μαλλιά της φωνάζουν το όνομα της....
Το λαϊκό παραμύθι «Ο λύκος και η αλεπού» από το σύλλογο «το Αλωνάκι» στη Χαλκίδα

Το λαϊκό παραμύθι «Ο λύκος και η αλεπού» από το σύλλογο «το Αλωνάκι» στη Χαλκίδα

17/7/2018
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, από τους μαθητές του 2ου Θερινού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας