Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ανακοίνωση Πρόσκλησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος
με την οποία μπορεί να υποβληθεί για χρηματοδότηση εως 31/03/2011, το έργο/μελέτες «Διαχείριση λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου του Δήμου Λιδωρικίου».

Έως και 31/03/2011 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Δωρίδας μπορούν να υποβάλλουν πρόταση για την ένταξη μελετών & έργου για τον ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΑΓΩΓΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΟΡΝΟΥ. Με την συγκεκριμένη πρόσκληση δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει η ωρίμαση των μελετών διασφαλίζοντας παράλληλα τις εναλλακτικές λύσεις και συνεκτιμώντας τα θέματα νομοθεσίας και αδειοδοτήσεων, που ενδεχομένως αποτελέσουν τροποποιητικούς παράγοντες.

Το έργο αυτό αποτελεί έργο προτεραιότητας τόσο για την Φωκίδα όσο και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» .
Αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την ΕΥΔΑΠ για την μερική άρση των περιορισμών και του καθεστώτος προστασίας γύρω από την Λίμνη του Μόρνου.

Το έργο είχε ενταχθεί ως «μεγάλο έργο» στον προγραμματισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ με προϋπολογισμό γύρω στα 30 εκατ. Ευρώ , από το 2007 . Σε διαδικασία συντονισμού του Προγράμματος στο τέλος του 2009 διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμιά ώριμη μελέτη και για το λόγο αυτό έγινε ειδική διαπραγμάτευση του ΕΠΠΕΡΑΑ με τους Κοινοτικούς ώστε να μην απενταχθεί το έργο , καθώς κρατούσε μεγάλο προϋπολογισμό – χωρίς κανένα βαθμό ωριμότητας.
Καθ όλη την διάρκεια του 2010 έγιναν συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες από το Υπ. Περιβάλλοντος , την Τοπική & Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την ΕΥΔΑΠ για τον συντονισμό του έργου.
Τώρα , με σαφή Κεντρική πολιτική βούληση & θέληση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δίνεται η δυνατότητα μέσω της Πρόσκλησης 2.11 του Προγράμματος προς Αρμόδιους Φορείς να υποβάλλουν την πρόταση για τις μελέτες/ έργο έως την 31η Μαρτίου 2011.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

.. «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη - καλεί τους φορείς του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ΟΤΑ που έχουν την σχετική αρμοδιότητα για την υποβολή προτάσεων πράξεων προκειμένου να ενταχθούν και
χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων», με κωδικούς Θεματικής Προτεραιότητας 45 «Διαχείριση και διανομή νερού (πόσιμο νερό)» & 46 «Επεξεργασία Νερού (Λύματα)» . Ο Άξονας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων», χρηματοδοτείται από το Ταμείο ΣΥΝΟΧΗΣ

 Οι υποβαλλόμενες προτάσεις δύνανται να περιλαμβάνουν:
- μελέτες
- έργα
- προμήθειες
- παροχή υπηρεσιών

Με την πρόσκληση 2.11 δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει η ωρίμαση των μελετών διασφαλίζοντας παράλληλα τις εναλλακτικές λύσεις και συνεκτιμώντας τα θέματα νομοθεσίας και αδειοδοτήσεων, που ενδεχομένως αποτελέσουν τροποποιητικούς παράγοντες.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους,
από την 17/ 1 / 2011 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων έως την 31/ 3 / 2011 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων)»..
Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας