Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ.

Η εξαγγελθείσα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, αποτελεί πρόκληση από τη στιγμή που επιβαρύνονται ιδιαίτερα, μέσα από τις υπέρογκες αυξήσεις τα οικιακά τιμολόγια χαμηλής κατανάλωσης και το αγροτικό ρεύμα ενώ αντίθετα μειώνονται τα τιμολόγια υψηλής κατανάλωσης.
Η πρόκληση αυτή αποκτά σκανδαλώδεις διαστάσεις από το γεγονός ότι αυτή συμβαδίζει με την υψηλή κερδοφορία της ΔΕΗ Α.Ε. Τα καθαρά κέρδη της επιχείρησης για το 2009 ανήλθαν στα 693,3 εκατ. ευρώ, ενώ στο 9μηνο του 2010 αυτά ανέρχονταν στα 520,2 εκατ. ευρώ.
Οι αυξήσεις αυτές σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ και τις απανωτές αυξήσεις των τιμών εμπορευμάτων και υπηρεσιών οδηγούν στη ραγδαία επιδείνωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας.
Αποτελούν μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η μείωση των μισθών των εργαζόμενων στην ΔΕΗ, η παράδοση στους ιδιώτες λιγνιτικών αποθεμάτων και η πολύμορφη κρατική στήριξη των επενδυτών της «πράσινης ενέργειας». Στοχεύουν στη διευκόλυνση των εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρηματικών ομίλων για να εισέλθουν χωρίς εμπόδια και να εκμεταλλευτούν την εγχώρια αγορά ενέργειας με την ταυτόχρονη διασφάλιση της κερδοφορίας τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός εάν η κυβέρνηση προτίθεται:
• Να διασφαλίσει και πως την παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς;
• Να προχωρήσει σε γενναία μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για την λαϊκή κατανάλωση, σε κατάργηση του ΦΠΑ και του πράσινου τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ);

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας