Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη για την απόφαση περί αναστολής της απομάκρυνσης των επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μεσσαπίων και Διρφύων στην Εύβοια.

 Μεγάλη απογοήτευση αισθάνονται για ακόμη μία φορά οι πολίτες της Εύβοιας. Αυτή τη φορά είμαστε όλοι αγανακτισμένοι από την υπ’αριθμ 493/54/5-1-2011 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας για την αναστολή της απομάκρυνσης επικίνδυνων για την ανθρώπινη ζωή αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μεσσαπίων και Διρφύων. Συγκεκριμένα η Κυρία Γενική Γραμματέας άμα τη ανάληψη των καθηκόντων της πήρε μία πρωτοφανή και κυρίως χωρίς καμία αιτιολογία, αλλά και χωρίς την απαιτούμενη εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής απόφαση η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για χιλιάδες ανθρώπινες ζωές αλλά και για το περιβάλλον. Κυρία Υπουργέ μιλούμε για ανθρώπινες ζωές και θα είναι άδικο για ακόμη μία φορά η πολιτεία να μην πάρει τα κατάλληλα μέτρα άμεσα προκειμένου να τις προστατέψει.
 
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2. Η απόφαση της Γενικού Γραμματέως πάρθηκε ύστερα από συνεννόηση με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής και Εσωτερικών ή ατομικά χωρίς να ενημερώσει κανέναν;

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας