Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Την επιστολή του Δημάρχου Χαλκίδας, Θανάση Ζεμπίλη για το κέντρο λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα κατέθεσε ως αναφορά στη βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Την επιστολή του Δημάρχου Χαλκιδέων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή Χρήστο, με την οποία εκφράζεται η έντονη αντίδραση στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών, στις εγκαταστάσεις στρατοπέδου στη Ριτσώνα, κατέθεσε ως αναφορά, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο Τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζεται ως πρόχειρη η λύση που προωθείται, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και παράλληλα στέλνεται η προειδοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων «τύπου Κερατέας» στην περίπτωση που επιβληθεί η εφαρμογή σχεδίων, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Στην ίδια επιστολή, υπογραμμίζεται η επιτακτική ανάγκη για το σχεδιασμό συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής για την προστασία ευάλωτων ομάδων και ενσωμάτωσης όσων διαμένουν χρόνια στη χώρα μας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου καλεί τον Υπουργό να απαντήσει σε μία σειρά ζητημάτων, τα οποία θέτει ο Δήμαρχος, κ. Ζεμπίλης και αφορούν τις αρνητικές εξελίξεις για την Εύβοια και τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή της.

Ενδεικτικά, στην επιστολή αναφέρονται: Η μη ένταξη, στο τομεακό πρόγραμμα υγείας του Γ.Ν.Ν Χαλκίδας. Οι συνεχείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ίδρυση του Εφετείου Ευβοίας. Η μη ένταξη, παρά την ωριμότητα των μελετών, στα αντίστοιχα επιχειρησιακά προγράμματα των οδικών αξόνων της Εύβοιας και ιδιαίτερα της παράκαμψης Χαλκίδας (Χαλκίδας-Αρτάκη-Ψαχνά). Η παντελής απουσία των μνημείων της Εύβοιας, που χρήζουν προστασίας και αποκατάστασης, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Πολιτισμού. (Ι.Ν Αγ. Παρασκευής, Αρέθουσα, Κριεζώτειο κ.τ.λ). Η πλήρης αδιαφορία, παρά τις υποσχέσεις για την αποκατάσταση κοινόχρηστων εγκαταστάσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές -πλημμύρες κ.λ.π), τα εμπόδια που θέτει το ΥΠΕΧΩΔΕ για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λήλαντα ποταμού.
Διαμηνύουν, τέλος, πως το Δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να επιτρέψει ή να συναινέσει, ώστε ο χώρος της Ριτσώνας να θεωρηθεί κατάλληλος για την εναπόθεση μεταναστών αυτή τη φορά σε χωματερή ψυχών, ζητώντας να υπάρξει διάλογος.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας