Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Την πρώτη συνάντησή του με εκπροσώπους κεντρικών και περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης είχε ο υπεύθυνος του Τομέα Μέσων Επικοινωνίας της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις τόσο για την ψηφιακή τηλεόραση, όσο και για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αττικής, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Τύπου, της Τηλεόρασης Ελληνικής Περιφέρειας και του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Αναδείχθηκαν ζητήματα, που άπτονται της καλύτερης οργάνωσης, στήριξης και ενίσχυσης του ρόλου του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων βιωσιμότητας, που πλήττουν τον κλάδο, καθώς πολλές εφημερίδες της Περιφέρειας βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο του κλεισίματος.
Ο Τομεάρχης ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου ενημερώθηκε για σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν, όπως είναι η άνιση μεταχείριση σχετικά με τον καταμερισμό της κρατικής διαφήμισης.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, «επιχειρείται η κατάργηση του πλουραλισμού και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών μέσα από την ενίσχυση μεγάλων συγκροτημάτων και μονοπωλίων στην ενημέρωση και τη δημιουργία ενός λόμπι διαφημιστικών εταιρειών»
Τόνισε, επίσης, ότι επί σειρά ετών ζητάνε να υπάρχει διαφάνεια και στήριξη ανάλογα με αυτή που παρέχεται σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ενώ έκανε αναφορά στο αίτημα της επαναλειτουργίας Επιτροπών, που θα ελέγχουν τις αναθέσεις και δημοσιεύσεις των κρατικών διαφημίσεων, καθώς και στο αίτημα για τη συμμετοχή εκπροσώπων τους στις Επιτροπές που εγκρίνουν τα αντίστοιχα κονδύλια.
Ένα ακόμα ζήτημα που ετέθη αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης για τη μείωση της ετήσιας επιχορήγησης για την ταχυδρομική διακίνηση μέσω ΕΛΤΑ εφημερίδων και περιοδικών.
Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του, καθώς προέρχεται από την Περιφέρεια και είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επαρχιακός Τύπος και ζήτησε την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και την καταγραφή των αιτημάτων τους εν όψει της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου.

 
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας