Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δυναμική παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου η Λαϊκή Επιτροπή Δράσης περιοχής Αλιβερίου.
 Από τις 07.30 πμ επέβαλε την επίσκεψη όλων των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων σε ιατρούς και εργαστήρια χωρίς την καταβολή του αντίτιμου εισιτηρίου.
 Στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας και στους ασθενείς που προσερχόταν μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

 "Οι αλλαγές που συντελούνται σε βάρος των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στον τομέα της Υγείας είναι εξοντωτικές.
 Η αύξηση των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση των βιβλιαρίων Υγείας έχουν αποκλείσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους από τις παροχές ασθενείας σε είδος, που είναι: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης και της νοσηλείας στο εξωτερικό κ.α. και πάνω από 20% των ασφαλισμένων από τις παροχές σε χρήμα που είναι: επίδομα ασθενείας, επίδομα κυοφορίας – λοχείας, χρήματα και βοηθήματα για τα ΑΜΕΑ.
 Χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν αναγκαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα που δεν καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τα νούμερα και το μέγεθος του προβλήματος είναι πολλαπλάσιο, γιατί μιλάμε για τους άμεσα ασφαλισμένους, οι οποίοι καλύπτουν και τις οικογένειές τους.
 Επικαιροποιώντας η κυβέρνηση το μνημόνιο επέβαλε αλλαγές που εμπορευματοποιούν πλήρως την υγεία. Εφαρμόζεται το εισιτήριο των 5€ στους ασθενείς για εξετάσεις σε εξωτερικά ιατρεία και για επείγοντα περιστατικά.
 Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, λόγω της περικοπής εκατοντάδων φαρμάκων από την κάλυψη που παρείχαν μέχρι τώρα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη περίοδο εκατοντάδες φάρμακα για σοβαρές και χρόνιες ασθένειες τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι 100% από την τσέπη τους.
 Στον ΟΓΑ το 35% των ασφαλισμένων σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή είναι ανασφάλιστοι.
 Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με δεδομένο ότι οι κρατικές δαπάνες στον τομέα της Υγείας συρρικνώνονται, οι παροχές τους εμπορευματοποιούνται, το πρόβλημα της επάρκειας των δημοσίων νοσοκομείων με αναλώσιμο υλικό, φάρμακα, διατροφικά είδη κλπ. έχει διογκωθεί και μεταφερθεί στις πλάτες των ασθενών, στα λαϊκά στρώματα, με αύξηση των πληρωμών. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φορείς της περιοχής να αντισταθούν στα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας.
 Να μην επιτρέψει ο λαός να περάσει αυτή η πολιτική στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Αγώνας για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλο το λαό".

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας