Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σίμος Κεδίκογλου: «Παραμένουν τα κενά γυμναστών στα Δημοτικά Σχολεία της Εύβοιας».

«Εξακολουθεί να παραμένει μεγάλος ο αριθμός των κενών στις θέσεις των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα ολοήμερα σχολεία της Εύβοιας παρά την προσπάθεια της υφυπουργού Παιδείας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις όσον αφορά στο θέμα των σοβαρών ελλείψεων και της κατάρρευσης των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης.»
Στη δήλωση αυτή προέβη ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου σε ερώτησή του σχετικά με τη λειτουργία των ΤΑΔ και την κάλυψη των κενών στην ειδικότητα της φυσικής αγωγής.
Συγκεκριμένα, είχε καταγγείλει την τοποθέτηση αναπληρωτών δασκάλων σε οργανικές θέσεις που προβλέπονται για γυμναστές και είχε κάνει λόγο για «περιφρόνηση της ύπαρξης των χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων φυσικής αγωγής με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους από αυτούς των άλλων κλάδων, για απαξίωση της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης και για υποβάθμιση του θεσμού του πιλοτικού ολοήμερου σχολείου διευρυμένου ωραρίου».
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι παρά τις προσπάθειες, που σύμφωνα με την κα Χριστοφιλοπούλου, καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για την καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών ώστε οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν να διατεθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά σχολεία, στην πράξη διαπιστώνεται ολιγωρία.

Η υφυπουργός επισήμανε, ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διάθεσης των μόνιμων εκπαιδευτικών και όταν ολοκληρωθεί θα προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στα υφιστάμενα κενά».
Ο βουλευτής από την πλευρά του υποστήριξε, ότι δεν αρκεί μόνο να υπάρχει καλή πρόθεση, αλλά είναι ανάγκη στην πράξη να διαπιστώσουμε, αν και κατά πόσο αποδίδουν οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό, για την απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος, καθώς σήμερα με βάση συγκεκριμένα στοιχεία, εξακολουθεί στο Νομό της Εύβοιας να υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών. Ενδεικτικά, από τους πέντε γυμναστές που διορίστηκαν, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν το σύνολο των κενών, τοποθετήθηκαν μόνο οι δύο.


 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

14/1/2019
Αποδήμησε εις Κύριον αργά το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας