Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σίμος Κεδίκογλου: «Παραμένουν τα κενά γυμναστών στα Δημοτικά Σχολεία της Εύβοιας».

«Εξακολουθεί να παραμένει μεγάλος ο αριθμός των κενών στις θέσεις των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα ολοήμερα σχολεία της Εύβοιας παρά την προσπάθεια της υφυπουργού Παιδείας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις όσον αφορά στο θέμα των σοβαρών ελλείψεων και της κατάρρευσης των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης.»
Στη δήλωση αυτή προέβη ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου σε ερώτησή του σχετικά με τη λειτουργία των ΤΑΔ και την κάλυψη των κενών στην ειδικότητα της φυσικής αγωγής.
Συγκεκριμένα, είχε καταγγείλει την τοποθέτηση αναπληρωτών δασκάλων σε οργανικές θέσεις που προβλέπονται για γυμναστές και είχε κάνει λόγο για «περιφρόνηση της ύπαρξης των χιλιάδων αδιόριστων πτυχιούχων φυσικής αγωγής με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους από αυτούς των άλλων κλάδων, για απαξίωση της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης και για υποβάθμιση του θεσμού του πιλοτικού ολοήμερου σχολείου διευρυμένου ωραρίου».
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι παρά τις προσπάθειες, που σύμφωνα με την κα Χριστοφιλοπούλου, καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για την καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών ώστε οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν να διατεθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά σχολεία, στην πράξη διαπιστώνεται ολιγωρία.

Η υφυπουργός επισήμανε, ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διάθεσης των μόνιμων εκπαιδευτικών και όταν ολοκληρωθεί θα προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στα υφιστάμενα κενά».
Ο βουλευτής από την πλευρά του υποστήριξε, ότι δεν αρκεί μόνο να υπάρχει καλή πρόθεση, αλλά είναι ανάγκη στην πράξη να διαπιστώσουμε, αν και κατά πόσο αποδίδουν οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό, για την απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος, καθώς σήμερα με βάση συγκεκριμένα στοιχεία, εξακολουθεί στο Νομό της Εύβοιας να υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών. Ενδεικτικά, από τους πέντε γυμναστές που διορίστηκαν, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν το σύνολο των κενών, τοποθετήθηκαν μόνο οι δύο.


 
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας