Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Nα προβάλει το έργο του αποφάσισε επιτέλους ο Νομάρχης. Ένα χρόνο πριν τις εκλογές όπου ο κ. Μπουραντάς θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε όχι χωρίς γκρίνιες, ένα πρόγραμμα προβολής του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης συνολικής δαπάνης 160.000 ευρώ.
Το θέμα που στηρίζεται σε μια σειρά νόμων του κράτους, εισηγήθηκε ο Αντινομάρχης Αντώνης Κορόζης. Σύμφωνα με την εισήγηση που πήραν οι σύμβουλοι, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί το 2006 από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Αντίστοιχη κατανομή του προϋπολογισμένου ποσού θα γίνει μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών μέσων ενημέρωσης (έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση).
Επίσης στο Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Νομάρχη για να υλοποιήσει τις σχετικές διαδικασίες. Δηλαδή τις αναθέσεις, την κατάρτιση και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Το περιεχόμενο του προγράμματος θα έχει στόχο την προβολή του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του έργου της και τις δραστηριότητες της.

Οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας θέλουν να ενημερωθούν οι πολίτες και να αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων που παρέχει η Νομαρχία και όχι τα πρόσωπα όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Για να μην υπάρξουν φωνές αμφισβητήσεις το πρόγραμμα θα υποβληθεί στα υπουργεία Εσωτερικών και Τύπου για έγκριση και έλεγχο νομιμότητας και τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων.

Να σημειωθεί ότι στη δαπάνη συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις βιβλίων, εντύπων, η παραγωγή τηλεοπτικών ή ακουστικών ταινιών, εκθέσεις, αναμνηστικά δώρα κλπ.

Μιλώντας στο Συμβούλιο ο κ. Κορόζης έκανε λόγο για ιδεολογικό θέμα που αφορά στο ερώτημα "τι τύπο θέλουμε;".
Είπε ακόμα ότι πρόκειται για την ανάδειξη θεσμικών δυνατοτήτων που πρέπει να επιδιωχθεί. Όπως είπε ο Αντινομάρχης δεν είναι προσέγγιση να συρράψεις παραπολιτικά σχόλια. Αντίθετα πιστεύει ότι πρέπει να ενισχυθούν τα μέσα ενημέρωσης γιατί είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Τέλος υπεραμύνθηκε της διαφάνειας.
Με απαξιωτικό τρόπο σχολίασε το εγχείρημα ο Βαγγέλης Καπετάνιος λέγοντας "θα εισπράξετε πέτρες στο κεφάλι με αυτά που λετε".
Υπερβολικό χαρακτήρισε το ποσό ο Γιώργος Σπύρου.
Διαφώνησε και καταψήφισε η Σοφία Ντούρου, λέγοντας ότι το έργο του καθενός καταγράφεται. Πρόσθεσε ακόμα ότι "η εκάστοτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να ωραιοποιήσει το έργο της με φιοριτούρες".

Την διαφωνία του με τον τρόπο παρουσίασης εξέφρασε με νέα παρέμβαση του ο κ. Καπετάνιος. Ενώ επανερχόμενος ο κ. Σπύρου τόνισε ότι το θέμα είναι "το μέτρο, ο τόπος, ο χρόνος". Πιστεύω στην επί τόπου προβολή του έργου, επί τόπου ενημέρωση των χρηστών του έργου".

Τελικά την εισήγηση καταψήφισαν οι Πιλάτης, Ντούρου, Αγγέλου, Σπύρου και Καμαριώτης.Δημοφιλή σήμερα

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος

12/7/2018
Η Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ιεράς Πανήγυρης της Πολιούχου Χαλκίδας....
Το μεγαλύτερο Beach Festival του Καλοκαιριού στο Νησί των Ονείρων στην Ερέτρια

Το μεγαλύτερο Beach Festival του Καλοκαιριού στο Νησί των Ονείρων στην Ερέτρια

20/7/2018
Από τις 6 έως και τις 10 Αυγούστου 2018, το Νησί των Ονείρων μετατρέπεται σε ένα μοναδικό Beac...
Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας πρώτο με τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές

Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας πρώτο με τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές

20/7/2018
Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας διανύει τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του και ήδη έχει ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας