Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Nα προβάλει το έργο του αποφάσισε επιτέλους ο Νομάρχης. Ένα χρόνο πριν τις εκλογές όπου ο κ. Μπουραντάς θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε όχι χωρίς γκρίνιες, ένα πρόγραμμα προβολής του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης συνολικής δαπάνης 160.000 ευρώ.
Το θέμα που στηρίζεται σε μια σειρά νόμων του κράτους, εισηγήθηκε ο Αντινομάρχης Αντώνης Κορόζης. Σύμφωνα με την εισήγηση που πήραν οι σύμβουλοι, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί το 2006 από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Αντίστοιχη κατανομή του προϋπολογισμένου ποσού θα γίνει μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών μέσων ενημέρωσης (έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση).
Επίσης στο Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Νομάρχη για να υλοποιήσει τις σχετικές διαδικασίες. Δηλαδή τις αναθέσεις, την κατάρτιση και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Το περιεχόμενο του προγράμματος θα έχει στόχο την προβολή του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του έργου της και τις δραστηριότητες της.

Οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας θέλουν να ενημερωθούν οι πολίτες και να αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων που παρέχει η Νομαρχία και όχι τα πρόσωπα όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Για να μην υπάρξουν φωνές αμφισβητήσεις το πρόγραμμα θα υποβληθεί στα υπουργεία Εσωτερικών και Τύπου για έγκριση και έλεγχο νομιμότητας και τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων.

Να σημειωθεί ότι στη δαπάνη συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις βιβλίων, εντύπων, η παραγωγή τηλεοπτικών ή ακουστικών ταινιών, εκθέσεις, αναμνηστικά δώρα κλπ.

Μιλώντας στο Συμβούλιο ο κ. Κορόζης έκανε λόγο για ιδεολογικό θέμα που αφορά στο ερώτημα "τι τύπο θέλουμε;".
Είπε ακόμα ότι πρόκειται για την ανάδειξη θεσμικών δυνατοτήτων που πρέπει να επιδιωχθεί. Όπως είπε ο Αντινομάρχης δεν είναι προσέγγιση να συρράψεις παραπολιτικά σχόλια. Αντίθετα πιστεύει ότι πρέπει να ενισχυθούν τα μέσα ενημέρωσης γιατί είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Τέλος υπεραμύνθηκε της διαφάνειας.
Με απαξιωτικό τρόπο σχολίασε το εγχείρημα ο Βαγγέλης Καπετάνιος λέγοντας "θα εισπράξετε πέτρες στο κεφάλι με αυτά που λετε".
Υπερβολικό χαρακτήρισε το ποσό ο Γιώργος Σπύρου.
Διαφώνησε και καταψήφισε η Σοφία Ντούρου, λέγοντας ότι το έργο του καθενός καταγράφεται. Πρόσθεσε ακόμα ότι "η εκάστοτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να ωραιοποιήσει το έργο της με φιοριτούρες".

Την διαφωνία του με τον τρόπο παρουσίασης εξέφρασε με νέα παρέμβαση του ο κ. Καπετάνιος. Ενώ επανερχόμενος ο κ. Σπύρου τόνισε ότι το θέμα είναι "το μέτρο, ο τόπος, ο χρόνος". Πιστεύω στην επί τόπου προβολή του έργου, επί τόπου ενημέρωση των χρηστών του έργου".

Τελικά την εισήγηση καταψήφισαν οι Πιλάτης, Ντούρου, Αγγέλου, Σπύρου και Καμαριώτης.Δημοφιλή σήμερα

Μία πολύχρωμη πορεία φιλίας στην παραλία Χαλκίδας

Μία πολύχρωμη πορεία φιλίας στην παραλία Χαλκίδας

26/04/2017
Μία πολύ όμορφη εκδήλωση ενημέρωσης για τα δικαιώματα του παιδιού θα πραγματοποιηθεί στο στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας τη Δευτέρα 15 Μαΐου. ...
Καταβολή δόσης κοινωνικού εισοδήματος στους δικαιούχους του δήμου Χαλκιδέων

Καταβολή δόσης κοινωνικού εισοδήματος στους δικαιούχους του δήμου Χαλκιδέων

26/04/2017
Την Πέμπτη 27 Απριλίου ξεκινά η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχ...
Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στη Χαλκίδα

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στη Χαλκίδα

28/04/2017
Ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό διοργανώνει την Τετάρτη 3 Μαΐου ο Δήμος Χαλκιδέων και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας