Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως πλέον έχει αρχίσει να δέχεται την αμφισβήτηση απο ανθρώπους, που υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του. Στελέχη της ΝΔ, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τις επιλογές του Προέδρου και στην προσπάθεια να αφυπνίσουν την κομματική ηγεσία, σχεδιάζουν νέα "Κίνηση... της Βόλβης".... Μάλιστα στους υποκινητές της, είναι και Ευβοείς Νεοδημοκράτες και "Σαμαρικοί".
Νέα Δημοκρατία και Εσωκομματικές τριβές, μία ιστορία που κρατά από το 1979
Νέα Δημοκρατία και Εσωκομματικές τριβές, μία ιστορία που κρατά από το 1979

Η Νέα Δημοκρατία ζει στιγμές πλασματικής ευτυχίας, μετά τον ανασχηματισμό, στον οποίο προέβη ο Πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς εξοφλώντας «γραμμάτια» και αξιοποιώντας στελέχη, που η θέση διασφαλίζει τη σιωπή τους και την υποταγή τους…
Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν μπόρεσε ποτέ να επιβάλλει στο χώρο της την πολιτική κατεύθυνση, που ο εκάστοτε αρχηγός της προσέδιδε στην παράταξη και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πασχίζει να ανακαλύψει την πολιτική ταυτότητα που θα την οδηγήσει στην πολυπόθητη νίκη. Με μια πόρτα ανοιχτή πάντα, για να μπαινοβγαίνουν στελέχη και μια ιστορία να επαναλαμβάνεται, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι καζάνι που σιγοβράζει και η δυσαρέσκεια προσώπων από τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά διαφαίνεται από τις δηλώσεις τους αλλά και τη στάση τους. Ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν πλέον να κρύψουν το φόβο τους για το πολιτικό τους μέλλον, αφού μάλλον έχουν ψυχανεμισθεί, πως το καράβι θα μπατάρει. Ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, που πάλεψαν για να βρίσκεται σήμερα στην προεδρία του κόμματος, έρχονται σήμερα να ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντος και να αμφισβητήσουν το δρόμο που έχει πάρει.
Την ώρα που η Ντόρα Μπακογιάννη τραβάει το δικό της δρόμο, προσπαθώντας να ενδυναμώσει τη Δημοκρατική Συμμαχία και να πετύχει την είσοδό της στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να απαξιώνει την πολιτική της παρουσία και την κίνησή της ίδρυσης κόμματος, με τη σιγουριά πως δεν βλάπτει την παράταξη – βάση και των μέχρι σήμερα ποσοστών που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, θα έπρεπε μάλλον να στρέψει το βλέμμα και την προσοχή του ο Πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς στο εσωτερικό της παράταξής του, αφού μια κίνηση βρίσκεται στα σκαριά και η δραστηριοποίησή της θα γεννήσει νέα εσωκομματικά προβλήματα.
Αν δεν προκηρυχτούν εθνικές εκλογές, τότε σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στον Απρίλη αναμένεται να ζήσει η Νέα Δημοκρατία και πάλι στιγμές….. «Κίνησης της Βόλβης»….
Οι υποκινητές της είναι από την Εύβοια
και έχουν υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα. Οι επαφές τους και οι συζητήσεις γίνονται στα πλαίσια δημιουργίας Κίνησης μέσα στη ΝΔ, προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις…. Αν όμως τους προλάβουν οι εκλογές, τότε ο μόνος δρόμος είναι η έξοδος, δεδομένου ότι δεν περιμένουν να υπάρξει εκλογική νίκη του κόμματος… ενός κόμματος, που όπως διοικείται από τον Αντώνη Σαμαρά πλέον, δεν τους εκφράζει, σύμφωνα με την άποψη των ιδίων.

Κίνηση Βόλβης 1976

Το 1976 έγινε μια μάζωξη στελεχών, κυρίως της ΟΝΝΕΔ, σε μια ταβέρνα στην περιοχή της λίμνης της Βόλβης και δημιουργήθηκε η ομώνυμη κίνηση. Οι "συνωμότες" ήθελαν να φέρουν δημοκρατία και αξιοκρατία μέσα στο κόμμα. Δεν στρέφονταν ευθέως εναντίον του Κ. Καραμανλή, γιατί δεν τολμούσαν, αλλά έθιγαν όλα τα προβλήματα που συνοδεύουν μέχρι σήμερα το κόμμα της ΝΔ. Στήριξαν την Κίνησή τους στο τρίπτυχο "Για κόμμα Αρχών, Για να ακούγεται η Βάση, Για να υπάρχει αξιοκρατία". "Αρχίσαμε τη διάλυση του κόμματος, διότι κάναμε την οργάνωση" είχε πεί το 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος φοβόταν ότι αυτές οι κομματικές οργανώσεις (τοπικές επιτροπές και νομαρχιακές) οδηγούν σε έναν παραγοντισμό άνευ προηγουμένου. Δημιουργούν "παράγοντες" που θέλουν να επεμβαίνουν στη ζωή του κόμματος.

Κίνηση αμφισβήτησης και αφύπνισης 2011

Παλαιοκομματικοί και νέοι ΟΝΝΕΔίτες αντιλαμβανόμενοι τις συνθήκες μέσα στο χώρο της ΝΔ και απρόθυμοι να ακολουθήσουν διαδρομές παρωχημένων πολιτικών, ετοιμάζουν κίνηση αντίστοιχη της Βόλβης, η οποία θα υπενθυμίσει στη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ποιοι ήταν, ποιοι είναι και τι τους πρέπει. Θα απαιτήσουν από τον Πρόεδρο, που εκλέχθηκε με 800.000 σταυρούς – συντριπτική πλειοψηφία, να τηρήσει τις εξαγγελίες του. Έρχονται λοιπόν να αφυπνίσουν, αλλά και να αμφισβητήσουν τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη που αξιοποιεί, αντιδρώντας στον εναγκαλισμό του από το Καραμανλικό σύστημα, όπως οι ίδιοι λένε. Πιστεύουν, πως ο Πρόεδρος έχει δίπλα του ανθρώπους που κατά το παρελθόν έβλαψαν την παράταξη και τη χώρα, καθώς και πως ο ίδιος έχει αλλάξει πολιτική ρότα από αυτήν που μιλάει για κόμμα αρχών και αξιών. Υποστηρίζουν δε πως ο δρόμος που έχει πάρει ο Αντώνης Σαμαράς θα τον οδηγήσει πολύ πιο γρήγορα εκτός προεδρίας ΝΔς και μπορεί άλλοι να μιλάνε για επιστροφή της Ντόρας(!), όμως αρκετοί βλέπουν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο(!), ως το πρόσωπο που θα προωθηθεί…. Ουδέν σχόλιον επ’ αυτού φυσικά, αφού μπορεί να προκαλούν όλα τα παραπάνω τον γέλωτα, όμως η ιστορία έχει αποδείξει, πως όλα μπορεί να συμβούν στο βωμό της πολιτικής φιλοδοξίας, του πολιτικού συμφέροντος και της πολιτικής διαπλοκής. Οψόμεθα… Εξάλλου ο Απρίλης δεν απέχει και πολύ και είτε δημιουργηθεί η Κίνηση και πάρει σάρκα και οστά είτε όχι και πάλι οι πιθανές εθνικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους, θα φέρουν νέα δεδομένα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που αυτή τη στιγμή έχει μια βάση αποπροσανατολισμένη εντελώς από το ποια είναι η πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

Διαβάστε σχετικό άρθρο, που αφορά στην ιστορική εξέλιξη της Κίνησης της Βόλβης, αλλά και στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας και στους Προέδρους που άλλαξε.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
Bird (17/1/2011 12:34:28 μμ)
Σας βαρεθήκαμε πια όλοι εμείς οι ταπεινοί και αγνοί νεοδημακράτες. Ολους εσάς που τάχατες έχετε έννοια για τις ιδέες και τις αρχές του κόμματος, επειδή στην ουσία δεν πήραν οι εκλεκτοί σας θώκους κι εξουσία. Σας βαρεθήκαμε όλους εσάς που ως ιδέα και αρχή έχετε την γκρίνια την εσωστρέφεια και το ροκάνισμα των καρεκλών εαυτών και αλλήλων. Σας βαρεθήκαμε και να πάτε από εκεί που ήρθατε γιατί επάνω μας στηριχθήκατε κι εμείς είμασταν στο μαγαζίπριν καν εσείς αρθρώσετε τα ελληνικά σας. Σας βαρεθήκαμε όλους εσάς που την ώρα του πολέμου -γιατί πόλεμο έχουμε τώρα προκειμένου να σώσουμε την πατρίδα, από τα νύχια των λεόντων- ομφαλοσκοπείτε. Ξυπνήστε. Είστε πιο μόνοι κι από τους μόνους. Ειστε εσείς κι εμείς που πολεμάμε για την παράταξη εξ απαλών ονύχων. Που υποστήκαμε διώξεις , υποστήκαμε προσβολές γιατί πιστεύαμε στη Λαϊκή Δεξιά. Γι΄αυτό χαθείτε. Πάρτε τους προβληματισμούς σας και πηγαίνετε σε άλλα κόμματα. Με αυτή την κίνσηή σας δεν υπονομεύετε τον πρόεδρο της ΝΔ. Υπονομεύετε εμάς που αγωνιζόμαστε για ιδέες και αρχές χωρίς να νοιαζόμαστε για εξουσία. Αντε να χαθείτε..........
Βασίλης Δεμερτζής (17/1/2011 2:20:24 μμ)
Θα ήθελα να συγχαρώ τον 1ο σχολιαστή γιατί πιστεύω ότι οι απόψεις του απειχούν τα πιστεύω των Νεοδημοκρατών που δεν αναζητούν μεσίες αλλά σοβαρά και έντιμα στελέχη για να επανδρώσουν με συνέπεια την κυβερνητική πυραμίδα. Είναι τραγικό κανείς να βλέπει όλους αυτούς που οδήγησαν το κόμμα αλλά και κάποιους Δήμους σε βαθιά κρίση να έρχονται σήμερα και να το παίζουν μεσίες. Είναι σίγουρο ότι και στην Χαλκίδα παρά την μεγάλη νίκη του Ζεμπίλη υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα τα οποία παραμένουν και σήμερα ανοιχτά. Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν καθαρό πολιτικό μύνημα.
σπυρος παλαιολογος (22/1/2011 2:52:32 μμ)
εσυ κυριε που υπογραφεις με ψευδονημο BIRD θελεις να πιστεψουμε οτι εισαι αγνος νεοδημοκρατης .οκ σε πιστευω εγω καποιοι μεγαλητεροι σε ηλικια παντως μου διηγουνται ιστοριες με ανωνημους χαφιεδες με κουκουλες ΑΓΝΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ BIRD
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας