Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για το πρώτο Συνέδριο της, ετοιμάζεται η Δημοκρατική Συμμαχία, το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και η Οργανωτική Επιτροπή συνεδρίασε, παρουσία μελών και από το νομό της Εύβοιας. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Κώστας Ρουσόπουλος, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο eviaportal.gr, για το ρόλο που αναλαμβάνει στη ΔΗ.ΣΥ. ενόψει συνεδρίου και τις επόμενες κινήσεις ως το Μάη.
Κώστας Ρουσόπουλος
Κώστας Ρουσόπουλος

Eviaportal.gr: Πληροφορηθήκαμε πως με απόφαση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, ορισθήκατε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κόμματος.
Κ.Ρ.: Έτσι ακριβώς. Ορίσθηκα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στον Τομέα των Προγραμματικών Κατευθύνσεων του Κόμματος.
Eviaportal.gr: Πότε πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση;
Κ.Ρ.: Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν 115 μέλη από όλη την Ελλάδα. Ένα στελεχιακό δυναμικό υψηλού επιπέδου, καταξιωμένο στο χώρο εργασίας αλλά και στον συνδικαλισμό.
Eviaportal.gr: Σε ποιόν τομέα των Προγραμματικών Κατευθύνσεων θα μετάσχετε και πότε έχει οριστεί η ημερομηνία πραγματοποίησης του Συνεδρίου;
Κ.Ρ.: Έχουν δημιουργηθεί 15 τομείς και εξεδήλωσα την επιθυμία να δουλέψω στον Τομέα της Αυτοδιοίκησης κυρίως, για ευνόητους λόγους, καθώς και στους Τομείς Οικονομίας και Τουρισμού. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου 2011, στην Αθήνα.
Eviaportal.gr: Θα θέλατε να μας σχολιάσετε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου;
Κ.Ρ.: Πρόκειται για μια πρωτοπόρα οργάνωση που θα ακολουθηθεί, μέχρι τα προσυνέδρια αλλά και το κυρίως Συνέδριο και που στηρίζεται στην πλήρη εκμετάλλευση του internet, τις ανοιχτές σε όλους διαδικασίες, τον ενθουσιασμό και την πίστη όλων, για αυτό το νέο, το αληθινό που δίνει σάρκα και οστά στο κενό που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό του τόπου.
Eviaportal.gr: Και μια τελευταία ερώτηση. Κατά την άποψή σας, γιατί δεν επιλέγουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν με την πολιτική Σαμαρά και συμφωνούν με την πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να αποχωρήσουν συνολικά και όχι κατά μονάς; Μήπως αποτελεί μέρος αποσταθεροποίησης της Νέας Δημοκρατίας;
Κ.Ρ.: Κανένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει. Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει τόσα σενάρια συνομωσίας για αποσταθεροποίηση της ΝΔ., του πολιτικού συστήματος και πολλά άλλα, που στον ελάχιστο χρόνο ζωής που μετράμε ως κίνημα, τείνουν ορισμένοι να μας φορτώσουν ευθύνες για ακατανόητα πράγματα. Καθαρές κουβέντες. Δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί στόχο μας η αποσταθεροποίηση κανενός. Κάναμε την εμφάνισή μας στο πολιτικό σύστημα με συγκεκριμένες προτάσεις και ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα. Τώρα σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν βουλευτές που διαγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες με απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ ή διαφοροποιούνται, η θέση μας είναι η ακόλουθη: Οι βουλευτές δεν είναι μαριονέτες. Δεν χειραγωγούνται και δεν καθοδηγούνται από κανέναν. Είναι πολύ δύσκολο, συναισθηματικά και πρακτικά, ακόμα και αν διαφωνείς να διαφοροποιείσαι από το κόμμα που έχεις δώσει αγώνες χωρίς να κάνεις την προσπάθειά σου να περάσει τις ιδέες σου στην ηγεσία του κόμματος σου. Και εδώ εντοπίζουμε άλλη μια παθογένεια του συστήματός μας, ο βουλευτής δεν έχει ουσιαστικά το δικαίωμα να εκφράσει διαφορετική άποψη. Δικαίωμα το οποίο στη Δημοκρατική Συμμαχία θα κατοχυρώνεται και καταστατικά.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας