Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Δήλωση του Υπεύθυνου Τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε σήμερα, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, στην έδρα της Ένωσης, στην Αθήνα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που διεξάγεται σε μία κρίσιμη καμπή για τα επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης.
Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες των ημερησίων επαρχιακών εφημερίδων και κυρίως το αίτημα της Ένωσης για σημαντικές βελτιώσεις στο Ν. 3548/07, που αφορά στην καταχώρηση δημοσιεύσεων των Φορέων του Δημοσίου στο νομαρχιακό και τοπικό Τύπο.
Ζητούμενο είναι η θωράκιση και ενίσχυση των επαρχιακών εφημερίδων ειδικά κατά τη σημερινή δυσμενή οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της ΝΔ και είχε στόχο την εξεύρεση τρόπων καλύτερης οργάνωσης και ανάδειξης του ρόλου των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί.
Είναι σημαντικό να βελτιωθεί ο νόμος, που διέπει τις περιφερειακές εφημερίδες, να καταστεί πιο ουσιαστικός και λιγότερο γραφειοκρατικός και εκτός από τις υποχρεώσεις να κατοχυρώνονται από την πλευρά της πολιτείας τα έσοδα, που αναλογούν στον επαρχιακό Τύπο.
Προς την κατεύθυνση αυτή παραμένει το αίτημα διατήρησης των θετικών άρθρων για τις καταχωρήσεις των δημοσιεύσεων Φορέων και υλοποίησης της υπόσχεσης για την κρατική διαφήμιση, με την απόδοση του 30% της διαφημιστικής δαπάνης.
Παράλληλα, απαιτείται από την πλευρά της Κυβέρνησης να ληφθεί γενναία απόφαση για δανειοδότηση των επαρχιακών εφημερίδων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας».

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας