Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Δήλωση του Υπεύθυνου Τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε σήμερα, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, στην έδρα της Ένωσης, στην Αθήνα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που διεξάγεται σε μία κρίσιμη καμπή για τα επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης.
Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες των ημερησίων επαρχιακών εφημερίδων και κυρίως το αίτημα της Ένωσης για σημαντικές βελτιώσεις στο Ν. 3548/07, που αφορά στην καταχώρηση δημοσιεύσεων των Φορέων του Δημοσίου στο νομαρχιακό και τοπικό Τύπο.
Ζητούμενο είναι η θωράκιση και ενίσχυση των επαρχιακών εφημερίδων ειδικά κατά τη σημερινή δυσμενή οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της ΝΔ και είχε στόχο την εξεύρεση τρόπων καλύτερης οργάνωσης και ανάδειξης του ρόλου των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί.
Είναι σημαντικό να βελτιωθεί ο νόμος, που διέπει τις περιφερειακές εφημερίδες, να καταστεί πιο ουσιαστικός και λιγότερο γραφειοκρατικός και εκτός από τις υποχρεώσεις να κατοχυρώνονται από την πλευρά της πολιτείας τα έσοδα, που αναλογούν στον επαρχιακό Τύπο.
Προς την κατεύθυνση αυτή παραμένει το αίτημα διατήρησης των θετικών άρθρων για τις καταχωρήσεις των δημοσιεύσεων Φορέων και υλοποίησης της υπόσχεσης για την κρατική διαφήμιση, με την απόδοση του 30% της διαφημιστικής δαπάνης.
Παράλληλα, απαιτείται από την πλευρά της Κυβέρνησης να ληφθεί γενναία απόφαση για δανειοδότηση των επαρχιακών εφημερίδων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας».

 
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας