Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Για “μαυραγορίτικη” οικονομία κατηγόρησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κο Νικητιάδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος. Σε Επίκαιρη Ερώτησή του σχετικά με το εκθεσιακό κέντρο του πρώην ανατολικού αερολιμένα, ο βουλευτής ανέδειξε πολιτική διαφθορά από τη διοίκηση της ΕΤΑ και της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα στο χώρο οργάνωσης εκθέσεων είναι εγκατεστημένη η εταιρεία Con.tent Α.Ε. με λυόμενες κατασκευές στέγασης εδώ και 10 χρόνια χωρίς να πληρώνει ενοίκιο ούτε στην ΕΤΑ ούτε στη ΔΕΘ. Η εταιρεία επί δεκαετία έχει μεγάλη κερδοφορία εις βάρος του Δημοσίου. Με τελεσίδικη απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Αθηνών έχει διατάξει την απομάκρυνση των τεντών μέχρι τις 30/11/2010. Την προσφυγή στη δικαιοσύνη είχε κάνει η ίδια η ΕΤΑ.
Ο Υφυπουργός, κος Νικητιάδης, δήλωσε ότι με την απόφαση για απομάκρυνση κατοχυρώνονται τα δικαιώματα του Δημοσίου, αλλά αυτό, δεν ξέρει αν είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου, για αυτό δεν δεσμεύεται για την απομάκρυνσή τους. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον Υπουργό και την κυβέρνηση ότι μεθοδεύουν την αγορά αυθαιρέτων και παράνομων κατασκευών έναντι 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και ότι με αυτόν τον τρόπο θεμελιώνουν διαδικασίες διαφθοράς και νοθεύουν τον υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό.
Τέλος, στις κατηγορίες του Υφυπουργού για τα ελλείμματα του ΕΟΤ, ο κος Μαρκόπουλος απάντησε «στη δική μου θητεία στο Υπουργείο Τουρισμού ο ΕΟΤ είχε πλεόνασμα 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ας φροντίζατε να πάρετε από το Υπουργείο Οικονομικών την αυξημένη χρηματοδότηση της διαφήμισης κατά 50%, που είχε αποφασιστεί από το Δεκέμβριο του 2008, με βάση την οποία προϋπολογίστηκε και εκτελέστηκε η διαφήμιση του 2009. Εσείς δεν πήρατε τα χρήματα και απαξιώσατε τον ΕΟΤ».
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας