Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Συναντήσεις εργασίας είχε τις τελευταίες ημέρες η βουλευτής ΦΩΚΙΔΑΣ κ. Αφροδίτης Παπαθανάση, για θέματα του νομού.

Την Δευτέρα 10/01/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής στην Περιφέρεια Στερεάς για δράσεις και έργα – και την διαδικασία ωρίμανσης τους - που αφορούν την Φωκίδα.

Την Τρίτη 11/01/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους χειριστές & τον Προϊστάμενο του Τομεακού Προγράμματος του Υπ. Περιβάλλοντος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» με θέματα :
1. την ένταξη των έργων της αναβάθμισης των Βιολογικών ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ,
2. τις προϋποθέσεις και την αναγκαία προετοιμασία από πλευράς του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ και του μελετητή του έργου , για την υποβολή στο Πρόγραμμα του έργου ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ & ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ,
3. τις προϋποθέσεις και την αναγκαία προετοιμασία από πλευράς του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ για την υποβολή στο Πρόγραμμα του έργου του ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΑΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ (η πρόσκληση λήγει 30.06.2011 αλλά χρειάζεται οριστική μελέτη & εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι ) ,
4. την απαιτούμενη συνέργεια με την ΕΥΔΑΠ για το έργο του Παραλίμνιου Αγωγού Λυμάτων (η πρόσκληση λήγει 31.03.2011 )
5. το θέμα της προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου ,
6. το θέμα της αποκατάστασης νταμαριών βωξίτη των οποίων η ευθύνη αποκατάστασης ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο.

Την Τετάρτη 12/01/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΚΑ για θέματα πολιτικής ορυκτού πλούτου και ειδικά για τα μεταλλεία βωξίτη. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την αλλαγή στο Μεταλλευτικό Κώδικα & τις βελτιώσεις στην αδειοδοτική διαδικασία.

Την Πέμπτη 13/01/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπ. Ναυτιλίας με στελέχη του Υπουργείου και συνεργάτες του κ. Υπουργού για θέματα που αφορούν:
1. τον σχεδιασμό για τις Κρουαζιέρες – θέμα που αφορά το λιμάνι της Ιτέας & την επισκεψιμότητα στην περιοχή – κύρια προς τους Δελφούς
2. τις προϋποθέσεις - νομοθετικές & τεχνικές – για την δυνατότητα δημιουργίας καταδυτικού πάρκου . Για το ίδιο θέμα εκκρεμεί συνάντηση εργασίας στο Υπ. Πολιτισμού με την Δ/νση Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Την Παρασκευή 14/01/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή της κ. Ανπιπερειφερειάρχη κ. Γαζή , του Δημάρχου Δωρίδας κ. Καπεντζώνη & Δημοτικών Συμβούλων ,του Αντιδημάρχου Δωρίδας , κ. Γ. Ράπτη , του κ. Τζαβάρα Γενικού Δ/ντη του Δήμου Δελφών ,με τους αρμόδιους Δ/ντες και στελέχη του Υπουργείου σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες κάθε φορέα για τα θέματα :
1. του έργου της Άρδευσης του Ελαιώνα Άμφισσας ,
2. της ολοκλήρωσης του Εγγειοβελτιωτικού Έργου Μόρνου , και
3. της μελέτης του έργου του Φράγματος της Τολοφώνας.
Το Σάββατο 15/01/2011 σε συνεργασία με το Δήμο Δωρίδας και το Εμπορικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φωκίδας έγινε συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ΕΥΠΑΛΙΟΥ για θέματα που αφορούν την χωροθέτηση της περιοχής ως γη για βιοτεχνική χρήση & την αναγκαιότητα έργων υποδομής στην περιοχή.

Την Κυριακή 16/01/2011 , στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Φωκίδας έγινε συνάντηση με το Δ.Σ. και μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου για θέματα που αφορούν τις ζώνες NATURA στη Φωκίδα , τα ΣΧΟΑΠ και το σχέδιο νόμου του Υπ. Περιβάλλοντος για τη Βιοποικιλότητα.

Την Δευτέρα 17/01/2011 έγιναν συναντήσεις με τον Δ/ντη Α βάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό και με τον Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Ιτέας για θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Ιτέας και τα Αγροτικά Ιατρεία του Νομού.

Την Πέμπτη 20/01/2011 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση εργασίας με τους χειριστές & τον Προϊστάμενο του Τομεακού Προγράμματος του Υπ. Περιβάλλοντος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» και με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και με τον κ. Ι. Τζαβάρα , ως εκπρόσωπο του Δήμου Δελφών για το θέμα της αποκατάστασης νταμαριών βωξίτη των οποίων η ευθύνη αποκατάστασης ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο. Η επόμενη συνάντηση για το ίδιο ζήτημα έχει προγραμματισθεί στο Δήμο Δελφών τις επόμενες ημέρες.

Την Παρασκευή 21 /01/2011 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τον Δ/ντη Έργων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ για θέματα που αφορούν:

1. Το έργο του Παραλίμνιου Αγωγού Λυμάτων ,
2. Την αλλαγή του Π.Δ. που ορίζει όρους και χρήσεις γης γύρω από την λίμνη του Μόρνου , θέματα για τα οποία άμεσα πρέπει να γίνει συνάντηση της ΕΥΔΑΠ με το Δήμο Δωρίδας , και
3. Την αναγκαιότητα νομικής βάσης στην διαδικασία παραχώρησης & τους όρους παραχώρησης νερού από την ΕΥΔΑΠ για το έργο της άρδευσης του ελαιώνα , θέμα για το οποίο θα χρειαστεί η συνεχής συνεργασία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & του Δήμου Δελφών.

Την Παρασκευή 21 /01/2011 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας , κ. Β. Παπάζογλου και την Δ/ντρια του Γραφείου της κ. Υπουργού , κ. Ε. Λόκανα για το θέμα της ολοκλήρωσης του κτηρίου του ΤΕΙ. Η βάση πάνω στην οποία γίνεται η τεκμηρίωση για το συγκεκριμένο έργο συνεχίζει να είναι η ιδέα ενός χώρου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα για εκπαίδευση και δράσεις πολιτισμού.

Επίσης την ίδια μέρα είχαμε συνεργασία με το γραφείο της κ. Γεννήματα , Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση τσιγγανοπαίδων.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας