Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δυόμισι χρόνια πέρασαν μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη ότι κάποιος επιτέλους ευθύνεται -ερίζουν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Δήμος Κύμης και Νομαρχία Ευβοίας- για το ατύχημα στο δρόμο-καρμανιόλα Στόμιο-Πλατάνα, όπου παραμονές του Δεκαπενταύγουστου το 2008 έχασε το πόδι της, κάτω από τον αστράγαλο, μια 24χρονη καθώς καταπλακώθηκε από βράχο.
Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου
Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας με την υπ' αριθμ. 313/2010 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων έκρινε ότι συντρέχει υπαιτιότητα του δήμου (Κύμης - Αλιβερίου κατά τον «Καλλικράτη») για τον σοβαρό τραυματισμό - ακρωτηριασμό της Ελεάννας Τσώκου. Η ευθύνη του δήμου εντοπίστηκε στην πλημμελή συντήρηση και εποπτεία της οδού και την παράλειψη λήψης προφυλακτικών μέτρων για τις κατολισθήσεις που επί σειρά ετών συνέβαιναν στην περιοχή σχεδόν μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση.

Με την απόφαση αυτή επιδικάστηκε στην 24χρονη το ποσόν των 100.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα νοσηλείας, ενώ το οριστικό ποσόν που θα επιδικαστεί θα προσδιοριστεί εντός των επόμενων μηνών από το ίδιο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε στις 12/1/2011 και η τακτική αγωγή της Ελεάννας.

«Η απόφαση αυτή συνιστά μία επί της αρχής δικαίωση του θύματος», μας λέει η δικηγόρος Χριστίνα Τσαγκλή, «αποτελεί δε σημαντικό δικαστικό προηγούμενο για τις υποχρεώσεις των ΟΤΑ ως προς την ασφάλεια των οδών και την προστασία των διερχομένων. Ο Δήμος Κύμης είναι υποχρεωμένος πλέον να καταβάλει το ως άνω ποσόν στην παθούσα και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα προβεί οικειοθελώς σε συμμόρφωση με το διατακτικό της απόφασης ή θα εμπλέξει το θύμα σε νέα δικαστική περιπέτεια με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελεάννα, η οποία όλο αυτό το διάστημα μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεία με το κόστος θεραπείας συνεχώς να διογκώνεται, σύντομα θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση υψηλότερου ακρωτηριασμού στο επίπεδο της κνήμης και τούτο γιατί το ακρωτηριασμένο άκρο της δυσλειτουργεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει.

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας