Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δήλωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΝ Εύβοιας, Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τις ευθύνες του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, που αφορούν στο δρόμο Στόμιο - Πλατάνα. Ο Β.Αποστόλου αναφέρει:
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Για την αρ.313/2010 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας με την οποία κρίνεται ότι συντρέχει υπαιτιότητα του δήμου Κύμης[σημερινού Κύμης- Αλιβερίου] για το σοβαρό τραυματισμό-ακρωτηριασμό της Ελεάνας Τσώκου (πρόκειται για τη νέα που έχασε το ένα πόδι της, τον Αύγουστο του 2008 στο δρόμο Στομίου-Πλατάνας Κύμης, όταν περνώντας με το αυτοκίνητό της καταπλακώθηκε από ένα βράχο) και επιδικάζεται προσωρινά το ποσό των 100.000 ευρώ:           

«Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση φέρνει τους νέους δήμους της Εύβοιας και της Ελλάδας γενικότερα μπροστά σε νέες ευθύνες. Κι αυτό γιατί η υπαιτιότητα του δήμου εντοπίζεται στη πλημμελή εποπτεία και συντήρηση του οδικού δικτύου καθώς και στη παράλειψη λήψης προφυλακτικών μέτρων για τις κατολισθήσεις που χρόνια συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αντιμετωπιστεί.
Για το ατύχημα αυτό, όπως είναι γνωστό υπήρξε απεμπόληση ευθυνών από όλους τους εμπλεκόμενους ,δηλαδή τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και το Δήμο Κύμης.
Η απόφαση δικαιώνει (πολύ σωστά) τη παθούσα αλλά βάζει τη Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά σε καινούριες ευθύνες που για να αντιμετωπιστούν πρέπει να συνοδευτούν με σαφή προσδιορισμό αρμοδιοτήτων και πόρων για την άσκησή τους.
Και το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο το δήμο Κύμης-Αλιβερίου αλλά το σύνολο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας