Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Μετά τη συνάντηση που είχε ο Συμεών Κεδίκογλου με την Υπουργό Παιδείας και την ευρύτερη δημοσιότητα που έδωσε στο θέμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Σ.Ε.Π.) Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ο οποίος προέβη σε νέες καταγγελίες.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

 Σύμφωνα με τον σύλλογο, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο εξαγγελθείς διαχειριστικός έλεγχος, και καταγγέλλουν μεταξύ άλλων:
- χειρισμούς της διοίκησης του ΤΕΙ για επιλογή και αναθέσεις έργων,
- προκηρύξεις διαγωνισμών αμφιβόλου σκοπιμότητας,
- σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τμημάτων,
-κακή κατάσταση κτηριακών εγκαταστάσεων και ανεπάρκεια υλικών και ανθρωπίνων πόρων για την παροχή αποδεκτού επιπέδου εκπαίδευσης λόγω κακής διαχείρισης τους και
- μη σύννομη κατάληψη, επιπλέον της θέσης του Προέδρου του ΤΕΙ, της θέσης Προϊσταμένου Τμήματος και παράτυπο ορισμό από το Συμβούλιο ΤΕΙ προϊσταμένων, καθώς επιλέχθηκαν πρόσωπα, που κατέχουν ταυτόχρονα και άλλη ιδιότητα, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, προκύπτει ότι κατά το τελευταίο έτος προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί, οι οποίοι προέβλεπαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, προϋπολογισμό 2.200.000€ για υπηρεσίες καθαριότητας, 995.139,40€ για ελαιοχρωματισμό του κτηρίου της σπουδαστικής εστίας, 595.000€ για επισκευή/αντικατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων της σπουδαστικής εστίας και 249.900€ για την επιλογή εξειδικευμένου εξωτερικού συμβούλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΤΕΙ Χαλκίδας και την υποστήριξη επιλεγμένων δράσεων ! (αποστέλλεται συνημμένα ο πίνακας)
Ο κ. Κεδίκογλου κατέθεσε τα παραπάνω στοιχεία ως αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε για το ΤΕΙ Χαλκίδας, που συμβάλλει στην ανάπτυξη του νομού, μια άρτια λειτουργία και μία χρηστή και διαφανή διοίκηση για δύο βασικούς λόγους: πρώτον φυσικά για να μπορέσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα να ανταποκριθεί στην αποστολή του και δεύτερον, εξίσου σημαντικό, να μην δώσουμε καμία αφορμή, εν όψει των αλλαγών που σχεδιάζονται στην Ανώτατη Παιδεία.»

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Ακολουθούν έγγραφα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Σ.Ε.Π.) Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με τα οποία καταγγέλλονται :
 - χειρισμοί της διοίκησης του ΤΕΙ για επιλογή και αναθέσεις έργων,
- προκηρύξεις διαγωνισμών αμφιβόλου σκοπιμότητας,
- σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τμημάτων,
- κακή κατάσταση κτηριακών εγκαταστάσεων και ανεπάρκεια υλικών και ανθρωπίνων πόρων για την παροχή αποδεκτού επιπέδου εκπαίδευσης και
- παράτυπος ορισμός από το Συμβούλιο ΤΕΙ προϊσταμένων (επιλογές προσώπων που κατέχουν ταυτόχρονα και άλλη ιδιότητα).
Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, προκύπτει ότι κατά το τελευταίο έτος προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί, οι οποίοι προέβλεπαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, προϋπολογισμό 2.200.000€ για υπηρεσίες καθαριότητας, 995.139,40€ για ελαιοχρωματισμό του κτηρίου της σπουδαστικής εστίας, 595.000€ για επισκευή/αντικατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων της σπουδαστικής εστίας και 249.900€ για την επιλογή εξειδικευμένου εξωτερικού συμβούλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΤΕΙ Χαλκίδας και την υποστήριξη επιλεγμένων δράσεων !
Ο Ε.Σ.Ε.Π. και εγώ προσωπικά ζητούμε από το Υπουργείο να διενεργήσει τους απαραίτητους διαχειριστικούς ελέγχους και να μεριμνήσει, ώστε να μην κατασπαταλώνται άσκοπα πόροι του ιδρύματος, σε αυτή την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
Σάββας Κάμπαξης (24/1/2011 2:49:31 μμ)
Φτάνει πειά κ,Κεδίκογλου!!!οχι άλλο φως θα μας τυφλωσεται!Θα πρέπει να ντρέπεστε εσείς και ολοι οι αλλοι συναδελφοι σας Βουλευτές ,που μονο εξαγγελίες για εξεταστικες, που ουτε τις πιστεύεται ουτε και κανέναν πειθουν.Ως εδώ και μη παρέκει οπως λέει και ο Λαός.Οχι δεν θελουμε αλλες εξεταστικες για να τα κονομάτε εσεις και να βγάζετε αθωους τους πάντες !!!ΝΤΡΟΠΗ σας.Κανένας Ελληνας δέν μπορει να χωνεψει το θράσος ολων των πολιτικων που επιμένουν ξεδιαντροπα,να κοροιδεύουν ολους εμάς !!!Σας εχει παρει χαμπάρι ο Ελληνικός Λαός και πολ΄τ σύντομα θα σας στειλη εκει που σας πρέπει!οχι Αλλη κοροιδία.ο Κοσμος θα σας πάρει με τις Πετρες διοτι οι ντομάτες και τα διαφορα αλλα λαχανικα ειναι πανακριβα ωστε να διατεθουν για την διαπομπεψή σας.Οχι εσας προσωπικά αλλα ολους τους πολιτικούς που καμία αξία πλεον δεν έχουν .Για τους τυχον θυγόμενους Σάββας Κάμπαξης Δρακοπουλου 17 34100 Χαλκίδα
Σάββας Κάμπαξης (24/1/2011 2:52:58 μμ)
Υ.Γ.Θελω κ.Κεδίκογλου με τα παρα πάνω να πω πως οπου το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ΦΩΣ!!!!Εριξε περισότερο ΣΚΟΤΑΔΙ!!!!Βλέπε Βατοπαίδι,Ζημενς.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Αρχή της σελίδας