Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
«Περί άλλα τυρβάζει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης», δήλωσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος του Τομέα ΜΜΕ κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας απάντηση σε ερώτησή του, η οποία αφορούσε σε καταγγελία για προεκλογικές προσλήψεις στην εταιρεία Λάρκο με σύσταση του τότε υποψηφίου και νυν Δημάρχου Διφύων-Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμου Ιωάννη.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Ο Σίμος Κεδίκογλου επισήμανε, ότι ο κ. Σαχινίδης αποφεύγει να ασχοληθεί με την ουσία του θέματος, αφήνοντας αναπάντητα συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:
• Βάσει ποιων διατάξεων ή σχετικής προκήρυξης η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να προσλάβει προσωπικό;
• Σύμφωνα με ποιο οργανόγραμμα η εταιρεία έχει διαπιστώσει τις ανάγκες σε προσωπικό;
Ο κ. Σαχινίδης περιορίστηκε να απαντήσει τα εξής: «Η εταιρεία, τόσο τα Μεταλλεία Εύβοιας όσο και στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, απασχολεί το ελάχιστο προσωπικό της τελευταίας πενταετίας, παρότι έχει τεθεί σε πλήρη παραγωγική ισχύ.
Ωστόσο, οι ανάγκες της εταιρείας σε έμψυχο δυναμικό προσδιορίζονται γενικά βάσει του προγραμματισμού της παραγωγής, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τις διεθνείς διαμορφούμενες χρηματιστηριακά τιμές του νικελίου και την απορρόφηση του προϊόντος, καθώς και βάσει της εκάστοτε επιτυγχανόμενης βελτίωσης της παραγωγικότητας, καλύπτονται δε σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και ουδέποτε με κομματικά κριτήρια».
Ο βουλευτής τόνισε, ότι ο υφυπουργός όχι μόνο δεν δίνει απαντήσεις στα ερωτήματά του, αλλά όσα αναφέρει έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων για προσλήψεις διοικητικών στελεχών με κομματικά κριτήρια και για δημιουργία «δόκιμων εργοδηγών».

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

21/1/2019
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ακόμη δύο άτομα για το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας