Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ως τον Απρίλη η λαϊκή του Σαββάτου θα μεταφερθεί σε νέα θέση κοινά αποδεκτή απο όλες τις πλευρές.

  Όπως είναι γνωστό, κατά την τελευταία χρονική περίοδο, η λαϊκή αγορά του Σαββάτου, η οποία χωροθετήται στην περιοχή της Νεάπολης, δεν λειτουργεί, ενώ οι παραγωγοί και έμποροι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις λόγω της άρνησής τους να μετακινηθούν στη νέα θέση που έχει νομίμως καθοριστεί.
Κατόπιν αιτήματος του σωματείου εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Θανάση Ζεμπίλη, το βράδυ της Κυριακής (23-1-11) στο Δημαρχείο Χαλκίδας.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων επισήμαναν τις δυσχέρειες που δημιουργεί η μετακίνησή τους στο νέο χώρο που έχει καθοριστεί, ιδιαίτερα μάλιστα λόγω εσφαλμένης πρότασης της πρώην αρμοδίας 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής, ως προς την κατανομή των θέσεων εμπόρων και παραγωγών, με αποτέλεσμα να έχουν αγνοηθεί κάτοχοι νόμιμης και θεωρημένης άδειας συμμετοχής στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου.
Ακολούθως και μετά από προβληματισμό που αναπτύχθηκε για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δημοσιοποίησε την απόφασή του στους εκπροσώπους των σωματείων, να δρομολογηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες χωροθέτησης, ώστε το αργότερο μέχρι το Σάββατο 2 Απριλίου, η λαϊκή αγορά της Νεάπολης, να έχει μετακινηθεί σε νέα θέση.
Τα αρμόδια όργανα του Δ.Χ. εξετάζουν ήδη τρεις (3) περιοχές, που θα καλύπτουν εν συνόλω τη συνοικία της Νεάπολης και όχι μόνο της περιοχή της Βροντού, που έχει επιβαρυνθεί με τη χρόνια λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Η διάρκεια πλέον της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς, σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το ένα (1) έτος και η μια περιοχή θα διαδέχεται την άλλη, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
Παράλληλα το τμήμα λαϊκών αγορών του Δ.Χ., επεξεργάζεται την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας τους, που θα προβλέπει αυστηρά πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τους όρους υγιεινής και καθαριότητας, γεγονός που προκαλεί την εύλογη αντίδραση των πολιτών.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κατέστησε ξεκάθαρο και κατά απόλυτο τρόπο, ότι η λαϊκή του Σαββάτου δεν πρόκειται να επανέλθει στη θέση που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε, καθώς στην περίπτωση αυτή θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις και αποκλεισμός από το δικαίωμα συμμετοχής στις λαϊκές αγορές του Δήμου Χαλκιδέων.

 

 

 

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας