Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης εξαιτίας της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης» και τα οποία αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών αναφέρεται σε ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Υπεύθυνος του Τομέα ΜΜΕ , κ. Κεδίκογλου Σίμος.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει, ότι η εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου σχεδίου «Καλλικράτης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση εξακολουθεί να είναι χαώδης.
Ενδεικτικά αναφέρει το παράδειγμα των τελευταίων τοποθετήσεων Διευθυντών, Τμηματαρχών και Προϊσταμένων των Υπηρεσιών της Διοικητικής Περιφέρειας, τις οποίες χαρακτηρίζει «κάθε άλλο παρά αντικειμενικές».
Ο Σίμος Κεδίκογλου, στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής:
«Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως, έμπειροι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές υποβαθμίζονται και γίνονται υφιστάμενοι πολύ νεότερων συναδέλφων τους, οι οποίοι προφανώς αποκτούν πλεονέκτημα στις επόμενες κρίσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Η συνένωση των δήμων έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα και το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών κάτι που δεν επιτυγχάνεται με την παράλειψη τοποθέτησης υπαλλήλων στα νεοσύστατα τμήματα και με τη Δημόσια Διοίκηση να γίνεται έρμαιο των κομματικών αποφάσεων.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τις κρίσεις των υπαλλήλων;
2. Συνεκτιμήθηκαν οι υπάρχουσες αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων , καθ’ ύλη αρμοδίων οργάνων για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων;
3. Γιατί εξεδόθησαν αποφάσεις για υπαλλήλους που δεν ανήκουν στη Διοικητική Περιφέρεια αλλά στην Αιρετή;»


 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας