Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, για το ΕΣΠΑ. Ο Κλ.Περγαντάς επισήμανε μεταξύ άλλων, πως η διαχείριση του ΕΣΠΑ θα πρέπει να αποτελέσει αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας.
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και η Ένωση Περιφερειών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Θέμα της συνάντησης ήταν ο Περιφερειακός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός και υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 στις Περιφέρειες της χώρας το 2011, με στόχο το σχεδιασμό της νέας περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας.

Βασικός πυλώνας αυτής της διαδικασίας είναι το ΕΣΠΑ, που έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τα αναπτυξιακά προγράμματα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Τις προτάσεις του για την βελτιστοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιφέρειας, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας τα εξής:

- Η διαχείριση του ΕΣΠΑ θα πρέπει άμεσα να αποτελέσει αρμοδιότητα της αιρετής περιφέρειας, με τροποποίηση του Νόμου για τον Καλλικράτη. Σε διαφορετική περίπτωση και ειδικά εν όψει της αναθεώρησης του προγράμματος, θα πρέπει κυρίαρχο ρόλο να έχει η αιρετή περιφέρεια σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση και όταν υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις να επικρατεί αυτή της αιρετής περιφέρειας

- Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως Περιφέρεια του Στόχου 2 εξαιτίας του πλασματικού ΑΕΠ, θα πρέπει να ενισχυθεί με Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, πολλαπλάσιο των 150 εκ €, από εθνικούς πόρους, που έχει εξαγγελθεί, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της περιφέρειας σε υποδομές.

- Είναι αναγκαίο να ληφθούν θεσμικά μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της οικονομίας, ειδικά σε σχέση με την απλοποίηση και τη βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης και βεβαίως με την στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

- Η διαχείριση του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης), θα πρέπει να γίνεται με ισχυρή εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε το πρόγραμμα, να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας