Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, για το ΕΣΠΑ. Ο Κλ.Περγαντάς επισήμανε μεταξύ άλλων, πως η διαχείριση του ΕΣΠΑ θα πρέπει να αποτελέσει αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας.
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και η Ένωση Περιφερειών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Θέμα της συνάντησης ήταν ο Περιφερειακός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός και υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 στις Περιφέρειες της χώρας το 2011, με στόχο το σχεδιασμό της νέας περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας.

Βασικός πυλώνας αυτής της διαδικασίας είναι το ΕΣΠΑ, που έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τα αναπτυξιακά προγράμματα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Τις προτάσεις του για την βελτιστοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιφέρειας, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας τα εξής:

- Η διαχείριση του ΕΣΠΑ θα πρέπει άμεσα να αποτελέσει αρμοδιότητα της αιρετής περιφέρειας, με τροποποίηση του Νόμου για τον Καλλικράτη. Σε διαφορετική περίπτωση και ειδικά εν όψει της αναθεώρησης του προγράμματος, θα πρέπει κυρίαρχο ρόλο να έχει η αιρετή περιφέρεια σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση και όταν υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις να επικρατεί αυτή της αιρετής περιφέρειας

- Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως Περιφέρεια του Στόχου 2 εξαιτίας του πλασματικού ΑΕΠ, θα πρέπει να ενισχυθεί με Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, πολλαπλάσιο των 150 εκ €, από εθνικούς πόρους, που έχει εξαγγελθεί, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της περιφέρειας σε υποδομές.

- Είναι αναγκαίο να ληφθούν θεσμικά μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της οικονομίας, ειδικά σε σχέση με την απλοποίηση και τη βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης και βεβαίως με την στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

- Η διαχείριση του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης), θα πρέπει να γίνεται με ισχυρή εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε το πρόγραμμα, να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας