Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τα πρόβλημα της "γρίπης των πτηνών" και οι επιπτώσεις της στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, απασχόλησε την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου
Κατά τη συνεδρίαση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της "γρίπης των πτηνών", όπως και για το πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Δημήτριος Λειβαδίτης, ανέπτυξε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις εξ' αιτίας της "γρίπης των πτηνών" και παρουσίασε τις θέσεις του κλάδου όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για να ξεπεραστεί η κρίση.
Στη συζήτηση, παρενέβη και ο βουλευτής Εύβοιας Δ. Πιπεργιάς, όπου ασκείσαι έντονη κριτική στον υπουργό, με τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση την απειλή της "γρίπης των πτηνών", όπως και για την αδυναμία της, να "προστατεύσει" τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που έχουν ζημιωθεί λόγω της ραγδαίας μείωσης στη ζήτηση των προϊόντων τους, από το καταναλωτικό κοινό.
Παράλληλα σημείωσε, ότι μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την στήριξη των Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων των όποιων οι πωλήσεις έχουν μειωθεί μέχρι και 80% με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κρίση ένας σημαντικός παραγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας και χιλιάδες εργαζόμενοι να βιώνουν το φόβο της ανεργίας.
Ο βουλευτής, επισήμανε ότι, για να μην απολύσουν προσωπικό, οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Εύβοιας προτίθενται να προβούν σε εσωτερικό δανεισμό από τους εργαζόμενους, καταβάλλοντάς τις μισές αποδοχές τους, για έξη μήνες, μέχρι να βγουν από την κρίση. Έχουν περάσει ήδη 40 ημέρες, από τότε που ξέσπασε η κρίση, τόνισε ο Δ. Πιπεργιάς και η κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες του Συνδέσμου των Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων, δεν έχει ακόμα πάρει μέτρα για την στήριξή τους και ζήτησε από τον υπουργό να εκπληρώσει τα αιτήματα του Συνδέσμου.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξήγγειλε μέτρα - χωρίς να δεσμευθεί χρονικά για την εφαρμογή τους - για την ευνοϊκή ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων και την καταβολή επιδόματος 12% στους εργαζομένους, επί του μισθού τους. Όσον αφορά το αίτημα του Συνδέσμου για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών και την καταβολή δανείων, το παρέπεμψε στις "καλένδες" και δήλωσε ότι, για το θέμα αυτό αρμόδιο να λάβει μέτρα είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο θα αποφασίσει στο μέλλον.Δημοφιλή σήμερα

Νέα σεισμική δόνηση 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Χαλκίδα

Νέα σεισμική δόνηση 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Χαλκίδα

25/06/2017
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η σεισμική δραστηριότητα στην Χαλκίδα....
Έφυγε από την ζωή η Παναγιώτα Αγγελάκη της γνωστής Ευβοϊκής πτηνοτροφικής επιχείρησης

Έφυγε από την ζωή η Παναγιώτα Αγγελάκη της γνωστής Ευβοϊκής πτηνοτροφικής επιχείρησης

26/06/2017
Η Παναγιώτα Αγγελάκη μαζί με τον σύζυγο της Νίκο ίδρυσαν το 1962 μία οικογενειακ...
Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στην Εύβοια, σαραντάρι στη Χαλκίδα

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στην Εύβοια, σαραντάρι στη Χαλκίδα

26/06/2017
Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετά ο Ιούνιος, αφού το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 40 βαθμούς την τελευταία ημέρα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας