Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τοποθέτηση του κ. Θανάση Χειμάρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία, για την εκδήλωση σχετικά με τη στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης.
Θανάσης Χειμάρας
Θανάσης Χειμάρας

Ο κ. Χειμάρας αφού καλωσόρισε τον κ. Υπουργό στη Φθιώτιδα, τόνισε μεταξύ των άλλων, τα εξής:
«Θεωρώ ανορθόδοξη και λανθασμένη τη σημερινή διαδικασία.
Συγκεντρωθήκαμε να συζητήσουμε για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιεράρχηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων μας.
Ειδοποιηθήκαμε δύο ημέρες πριν τη συνάντηση με τον κ. Υπουργό και μάλιστα τηλεφωνικά, χωρίς στοιχεία και προτάσεις για αξιολόγηση.
Κληθήκαμε να μιλήσουμε για Ανάπτυξη, την οποία τον τελευταίο χρόνο στερείται ολόκληρη η χώρα και ιδιαίτερα η Περιφέρειά μας. Άλλωστε ο Αναπτυξιακός Νόμος δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή.
Όλα τα μεγάλα Αναπτυξιακά Έργα, που θα έδιναν κάποια αναπτυξιακή κίνηση, όπως ο ΠΑΘΕ, ο Ε65, ο εκσυγχρονισμός του Σιδηροδρόμου, έχουν βαλτώσει καθώς και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα έργα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς.
Αυτή η στασιμότητα στην περιφέρειά μας, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την γιγάντωση της Ανεργίας και το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το ΕΣΠΑ βρίσκεται εν υπνώσει και το διαχειρίζεται η κρατική και όχι η αιρετή περιφέρεια μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Επομένως ο διπλασιασμός της απορρόφησης που ζητάτε κ. υπουργέ –μέσω κρατικής περιφέρειας- είναι αδύνατος.
Θυμίζω πως είχα θέσει το θέμα της άμεσης μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στην αιρετή Περιφέρεια, στον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου προ έτους περίπου, κατά την επίσκεψή του στη Λαμία και απάντηση δεν πήρα.
Τελικά σήμερα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας ακούσουμε. Τίποτα περισσότερο.
Θα ζητούσα από τον κ. Περγαντά να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς τη λειτουργία της Περιφέρειας με τη νέα δομή της, γιατί ο χρόνος, τα προβλήματα και τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΕ δεν περιμένουν.
Με βάση τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνουμε πως η σημερινή συνάντηση μάλλον υπηρετεί την δημιουργία εντυπώσεων και όχι την ουσία».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Γιώργος Αποστολόπουλος (6/2/2011 10:54:44 πμ)
Δυστυχώς άνθρωποι σαν τον υπόψη κ. Θανάση Χειμάρα, ακόμη κι αν λένε κάποιες αλήθειες, αυτές δεν έχουν καμία απήχηση εξ αιτίας του βίου και πολιτείας του. Γι’ αυτό μην χάνετε καιρό και μελάνι για να μας πείτε τα λεγόμενά του.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας