Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Συνεδρίασε η Γραμματεία της Πολιτείας Ευρίπου και συζήτησε διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Με την ευκαιρία της περασμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (1-2-2011), εκτιμούμε ότι μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ουσιαστικότερες οι συνεδριάσεις του, μέσα από την καλύτερη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων εκ μέρους των υπηρεσιών, αλλά και των οργάνων του Δήμου. Θεωρούμε θετική την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση επιτροπής από όλες τις παρατάξεις, για την προετοιμασία του εσωτερικού κανονισμού και ελπίζουμε να λυθούν αυτά τα θέματα, σε όφελος της ουσιαστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των πολιτών και του Δήμου, από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και κυρίως επισημαίνουμε ότι όλα τα σοβαρά θέματα πρέπει να απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και όσα σοβαρά θέματα συζητούν οι επιτροπές Οικονομικού και Ποιότητας Ζωής, πρέπει να έρχονται προς διαβούλευση και τελική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε θετική την δέσμευση του Δημάρχου.
Επιμένουμε στα θέματα του οικονομικού απολογισμού και της παράδοσης των τεχνικών έργων των τ. ΟΤΑ που συγκρότησαν το νέο Δήμο, που όπως ειπώθηκε προετοιμάζονται από ανάλογες επιτροπές, για να συζητηθούν σε επόμενο ΔΣ. Επιμένουμε στα θέματα δημοσιότητας και διαφάνειας και θα πρέπει οι πολίτες να ενημερώνονται αναλυτικά για όλα αυτά τα θέματα και κυρίως αυτά που άπτονται της οικονομικής διαχείρισης, των διαγωνισμών, προμηθειών, έργων κ.λ.π. και του τελικού κόστους των τεχνικών έργων του Δήμου. Ελπίζουμε άμεσα να ανασυγκροτηθεί ο ιστότοπος του Δήμου, σε εφαρμογή και του νόμου περί διαφάνειας και να δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να πληροφορηθεί για όλα τα δημοτικά θέματα.
Το θέμα της συγχώνευσης των νομικών προσώπων του Δήμου πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με ουσιαστική συμμετοχή και διαβούλευση με τις διοικήσεις των νομικών προσώπων. Ιδιαίτερα εκείνων που οι διοικήσεις τους διαχειρίζονται τα νομικά πρόσωπα με εθελοντισμό και ανιδιοτέλεια και χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά το Δήμο, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα πολιτισμού της πόλης, ώστε να αναζητήσουμε τρόπους και μορφές που θα διασφαλίζουν την βιωσιμότητα και την λειτουργία τους και δεν θα είναι σε βάρος του πολιτισμού.
Επίσης χρειάζεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα της σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010, με την συμμετοχή των επιστημονικών και κοινωνικών οργανώσεων και των κινήσεων πολιτών του νέου Δήμου.
Τέλος, για το θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας του Αφρατίου με τη υπέργεια γραμμή υπερ-υψηλής τάσης που κατασκευάζει η ΔΕΗ ουσιαστικά εντός του οικισμού, σημειώνουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του τ. Νομαρχιακού Συμβουλίου υπό τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη κο Μπουραντά, να επιτρέψει την διέλευση αυτή. Εκτιμούμε ότι και σήμερα μπορούμε ως νέος Δήμος, να καταθέσουμε τεκμηριωμένα ασφαλιστικά μέτρα ώστε να σταματήσουν τα έργα και στην συνέχεια να υποχρεώσουμε τη ΔΕΗ να υπογειοποιήσει τη γραμμή. Γιατί η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων, είναι υπεράνω κάθε κόστους. Τέλος σημειώνουμε με την ευκαιρία αυτή την ανάγκη υπογειοποίησης όλων τα γραμμών υψηλής τάσης που διέρχονται μέσα από τα όρια του νέου Δήμου, εκ μέρους της ΔΕΗ μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας