Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Το Σάββατο 05/02/2011 η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη συμμετείχε στην διαδικασία διαβούλευσης του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη με τον Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά , το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους της Περιφέρειας, για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή διαδικασία της Περιφέρειας, το ΕΣΠΑ και τις Ιδιωτικές Επενδύσεις.

Τα θέματα που έθεσε η Βουλευτής αφορούν:
Την υποχρέωση του Κράτους να δώσει συγκεκριμένο και άμεσο στίγμα πολιτικής για:
1. Την πολιτική «γης». Επί της ουσίας την ανάγκη να υπάρξουν βιοτεχνικές χωροθετημένες ζώνες στην Περιφέρεια και ειδικά στην Φωκίδα – στην περιοχή του Ευπαλίου- με δεδομένο ότι τα περισσότερα ΣΧΟΑΠ δεν έχουν ακόμη , με ευθύνη τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όσο και της Πολιτείας , ολοκληρωθεί ,
2. Χρειαζόμαστε , ειδικά ως Περιφέρεια , οργανωμένο σχέδιο για την πιστοποίηση και εμπορία των αγροτικών μας προϊόντων ,
3. Τον Ορυκτό Πλούτο. Χρειαζόμαστε ξεκάθαρους και σαφείς όρους άσκησης επιχειρηματικότητας & προστασίας του περιβάλλοντος ,
4. Χρειαζόμαστε οργανωμένο σχέδιο με συνεργίες και συμπληρωματικές δράσεις για την Τουριστική προβολή & Ανάπτυξη στην Περιφέρεια , με ειδικά θέματα τους Αρχαιολογικούς Χώρους , τις Ιαματικές Πηγές και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
5. Σχεδιασμός των αναγκαίων Υποδομών σε βάθος χρόνου , καθώς οι πόροι για υποδομές στην Περιφέρεια είναι περιορισμένοι.
Τα ειδικά θέματα που αφορούν αποκλειστικά το Υπουργείο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την Φωκίδα & την Στερεά :
1. ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ - όπου λόγω των Οινοφύτων η Στερεά αποκτά «πλασματικό ΑΕΠ» και με βάση τον Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων λαμβάνει χαμηλότερα ποσοστά ενίσχυσης από γειτονικές Περιφέρειες . Θα πρέπει το Υπουργείο και τώρα μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης να ενισχύσει την Περιφέρεια , αλλά και προοπτικά – στρατηγικά στην νέα διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα με την Ευρωπαική Επιτροπή να αρθεί η αδικία αυτή.
2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ – Ανάγκη για άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων - και άρα τα προγράμματα που θα προκηρύσσονται για ενισχύσεις των ΜΜΕ να έχουν διαφορετικά κριτήρια ανά νομό στην περιφέρεια ΣΤΕΡΕΑΣ , καλύτεροι όροι για Φωκίδα & Ευρυτανία σε σχέση με Βοιωτία
Τις «νέες ταχύτητες» που πλέον έχει ανάγκη η Χώρα :
Περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη συντονισμού και ορθολογικής αξιοποίησης των πόρων σε μικρές & μεγάλες δράσεις.
Το Γ ΚΠΣ «χάθηκε» για την Φωκίδα , αλλά και για την Στερεά , αφήνοντας πίσω ημιτελή έργα και έλλειψη ωρίμων μελετών .
Οφείλουμε άπαντες να συνεργαστούμε , να συντονίσει το Υπουργείο θέματα που δημιουργούν υστέρηση τόσο στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ , όσο και στην συνολική Αναπτυξιακή Στρατηγική.
Ειδικά για τη Φωκίδα οφείλει το Υπουργείο να δει θέματα αρμοδιότητας του όπως η υπογραφή εκχώρησης πίστωσης για το έργο του Χιονοδρομικού , ο συντονισμός με το Υπ. Πολιτισμού για μια σειρά πολλών ειδικών θεμάτων , πχ. Δελφικό Τοπίο , ο συντονισμός με το Υπ. Περιβάλλοντος για θέματα που αφορούν το καθεστώς ανάπτυξης πέριξ της Λίμνης του Μόρνου , το σ/ν για την Βιοποικιλότητα και η στρατηγική του Υπουργείου σε σχέση με τις εντάξεις των ώριμων έργων , όπως το ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (όπου είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη και σε τελική συνεννόηση με το Υπ. Παιδείας) και ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Αγ. ΕΥΘΥΜΙΑ – ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ (όπου υπεγράφη η προέγκριση των όρων δημοπράτησης του).

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας