Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή την Τρίτη 8.2.2011 επί του νομοσχεδίου για της «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας» υπογράμμισε ότι όλες οι τομές που προωθούνται αποσκοπούν στη βελτίωση των υπηρεσιών για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών και αυτός θα είναι ο δείκτης επιτυχίας της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Τρία ήταν τα ζητήματα στα οποία επικέντρωσε την τοποθέτησή της η βουλευτής.
Πρώτον η αλλαγή του συστήματος προμηθειών για την οποία ανέφερε:
«Αν δεν αποφασίζαμε τώρα, να μπει τέρμα στην παράλογη έως και φαύλη οικονομική διαχείριση και στις ανεξέλεγκτες προμήθειες, το σύστημα θα κατέρρεε οριστικά.
Ο στόχος για τις χαμηλότερες τιμές και την υψηλότερη ποιότητα, υπηρετείται με το νέο σύστημα και όλ’ αυτά, με τους πιο καθαρούς διαγωνιστικούς όρους.
Δεύτερη επιδίωξη αυτού του νομοσχεδίου, είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ένα ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, με κοινούς όρους λειτουργίας και παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Οι ουρές έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ και άλλων φορέων και οι αναμονές για ραντεβού, είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα που εξοργίζει τον πολίτη.
Αυτό πρέπει να αλλάξει και εκεί στοχεύει η ενοποίηση των υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, με τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Yπηρεσιών Υγείας.
Η τρίτη μεγάλη παρέμβαση αφορά στοχευμένα και ποσοτικά προσδιορισμένα, στον έλεγχο και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Για να ανταποκριθούν τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι έμποροι στις επιστροφές και στις μειώσεις του ποσοστού κέρδους τους, πρέπει πρώτα το κράτος να τηρήσει την νομοθετημένη δέσμευσή του, για έγκαιρη πληρωμή τους.
Για να μην προκληθεί τεχνητή αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και σε όλα τα Ταμεία η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και να περιληφθούν σ’ αυτή όλα τα ταμεία, όπως έχει αποφασισθεί».
Σε μια από τις ειδικότερες αναφορές της για τα επί μέρους ζητήματα του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα στα άρθρα για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, η κυρία Περλεπέ ζήτησε από την Κυβέρνηση οι οικογένειες αυτές να στηριχθούν οικονομικά και περισσότερο και ορθολογικότερα.
Κλείνοντας δε την ομιλία της υπογράμμισε:
«Αυτό που θα πρέπει να εξετάσουμε όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή αυτού του νόμου, είναι το κατά πόσο βελτιώθηκαν τα πράγματα για τον πολίτη, όσον αφορά τις υγειονομικές τους ανάγκες».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
team of 10 doctor member PASOK (16/2/2011 4:49:59 μμ)
Μεχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και του Οικου Ναυτου είχαν πρόσβαση και σε ιδιώτες ιατρούς και απέφευγαν την ταλαιπωρία, το ΟΓΑ εξυπηρετιόταν απο τους ιατρούς του ΕΣΥ και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ απο τους ιατρούς του ταμείου τους. τώρα όλοι οι πιό πάνω θα προσφεύγουν στον περιορισμένο αριθμό ιατρών του νέου συστήματος κ/ Περλεπέ πιστεύετε ότι οι ουρές θα μειωθούν Αν αυτό συμβεί θα δικαιωθείτε αν όμως συμβεί το αντίθετο θα το εισπράξετε πολιτικά όχι μόνο γιατί δεν τονίσατε στην βουλή τις ιδιατερότητες διαφόρων περιοχών της Ευβοιας αλλα γιατί υπεραμύνεστε ενός νομοσχεδίου που δεν προβλέπει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά συνταγογράφηση. πιστεύετε ως ιατρός ότι με τα 10λεπτα ραντεβού ή έστω και 20λεπτα μπορείτε να εξετάσετε ασθενή και να συνταγογραφήσετε και αν εσείς μπορείτε ως παθολόγος όμως ο καρδιολόγος μπορεί στον χρόνο αυτό να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους ασφαλισμένους
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας