Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σίμος Κεδίκογλου: «Με κυβερνήσεις υποχείρια το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο».
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ο Θήβας της ΝΔ, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου.

Στην ομιλία του στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ , μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιαννάκης , ο πρώην υπουργός κ. Μπασιάκος και λοιποί πολιτευτές του Νομού, ο Σίμος Κεδίκογλου άσκησε σκληρή κριτική , λέγοντας , ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία με τις επιλογές της και την αδυναμία της να λάβει άμεσα μέτρα οδήγησε τη χώρα στη σύναψη μίας επαχθέστατης δανειακής σύμβασης, αυξάνοντας τους φόρους, μειώνοντας τα έσοδα του κράτους και οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε ασφυξία.
Ο Σίμος Κεδίκογλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνονται διαπραγματεύσεις υπό καθεστώς πίεσης.
Όσον αφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής υποστήριξε, ότι η ΝΔ έθεσε «κόκκινες γραμμές», απορρίπτοντας τη συνεκμετάλλευση, το μοίρασμα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τηρώντας ξεκάθαρη στάση σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό και το Κυπριακό. «Αν καταφέρουμε να χάσουμε εθνικά μας δικαιώματα θα είμαστε η ντροπή της ελληνικής ιστορίας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
« Έχουμε χαράξει γαλάζιες γραμμές, ελπίδας μέσω της συνεργασίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού κόσμου, προτείνοντας τη θέσπιση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, όπως έκανε η Κύπρος, για να κατοχυρώσει τα δικαιώματά της, κάτι που φοβάται να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου μη τυχόν και θίξει ποιους; Τους Αμερικανούς ή τους Τούρκους; Με κυβερνήσεις υποχείρια το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο».
Χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να υπογράψει δύο συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον South stream,η ακύρωση των οποίων θα αφήσει την Ελλάδα εκτός του ενεργειακού χάρτη, θα παραμείνει πελάτης και όχι παίκτης στην ενεργειακή «σκακιέρα».
«Η κυβέρνηση Παπανδρέου- τόνισε- δεν θέλει να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Ρωσία, να ανοίξει η ρωσική αγορά, ούτε να προσελκύσει το ενδιαφέρον Ρώσων ή άλλων επενδυτών, κάτι που αναδείχθηκε και στο ελληνορωσικό φόρουμ, που διοργανώθηκε το Δεκέμβριο με θέμα Ρωσία , Ελλάδα, Κύπρος, πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνέργειες».
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου το ερώτημα, που έθεσαν κατά τη διάρκεια του φόρουμ, ήταν εάν υπάρχει επενδυτικός νόμος. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αδυνατεί να παρουσιάσει έναν νέο επενδυτικό νόμο, που θα καταστήσει τη χώρα μας ανταγωνιστική και θα δώσει κίνητρα ως ενίσχυση για την υλοποίηση και προώθηση επενδυτικών σχεδίων. Εκτός αυτού το σημερινό οικονομικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα εχθρικό και για τις εγχώριες εξαγωγικές εταιρείες που έχουν δεχτεί ένα επιπλέον πλήγμα καθώς παράτυπα εδώ και ενάμιση χρόνο παρακρατείται ο ΦΠΑ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι η προσαρμογή στην Ελλάδα, όπως άλλωστε ομολογεί και η ίδια η τρόικα, είναι άδικη, καθώς τα βάρη καλούνται να πληρώσουν οι ασθενέστεροι και οι ευπαθείς κοινωνικές τάξεις.
Αυτό που θέλει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι να ακολουθήσει το μνημόνιο δύο, τρία ή τέσσερα και αυτό θα συνεχίσει μέχρι να κάνει το «μνημόσυνο» της Ελλάδας.
Η σημερινή κρίσιμη συγκυρία δικαιώνει τη ΝΔ η οποία ζητά την αλλαγή των όρων του μνημονίου.
Ενδεικτικά ανέφερε το γεγονός ότι η κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε να έχει στις προτεραιότητές της την ανάπτυξη και την ανάκαμψη, επέλεξε για δικούς της λόγους, για τους οποίους ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, να δώσει προτεραιότητα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο στους μετανάστες, επαναλαμβάνοντας ότι ο επενδυτικός νόμος έπρεπε να ήταν ο πρώτος πού θα είχε ψηφίσει η Βουλή.
Εξήγησε, επίσης, με απλά λόγια ότι στη ρίζα της κακοδαιμονίας μας βρίσκεται η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο καθαρό χρήμα, δηλαδή χρήμα που δεν θα προέρχεται από δανεισμό. Αυτό, όπως είπε, μπορεί με δύο τρόπους να συμβεί: με τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα προσελκύει ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία και με την ενίσχυση και αύξηση των εξαγωγών.
Στην απραξία της κυβέρνησης η ΝΔ απαντά με μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα δώσει ξανά ελπίδα, καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικές και χειροπιαστές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της αγροτικής οικονομίας, όπου μπορούν να δοθούν κίνητρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω του κατακερματισμού του αγροτικού κλήρου μέσα από τις συνενώσεις, τις οικονομικές ελαφρύνσεις και την κεντρική καθοδήγηση όχι μόνο γεωπονικά αλλά και οικονομοτεχνικά. «Ο αγρότης-είπε- πρέπει να λειτουργήσει σαν επιχειρηματίας».
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέληξε, επισημαίνοντας: « η δύναμη της ΝΔ είναι η σύνθεση, η ενότητα. Η δύναμη της Ελλάδας είναι η ενεργοποίηση των πλεονεκτημάτων της ξεχασμένης Περιφέρειας»
Νωρίτερα, ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αξίζουν και θα πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης σημασίας.
Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του κ. Χυρσοχοΐδη αντί να απολογηθεί να εξαπολύσει επίθεση, κατηγορώντας μας ότι δεν έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για τα έργα υποδομής, υπογραμμίζοντας ότι «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».
 Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι οι μελέτες για τον κεντρικό οδικό άξονα του Νομού επί διακυβέρνησης της ΝΔ ολοκληρώθηκαν ύστερα από πολλά χρόνια απραξίας και θα πρέπει να εξευρεθούν πιστώσεις για την κατασκευή των έργων, αρκεί, βέβαια, να υπάρξει πολιτική βούληση.
Κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει, τι θα κάνει με το Ειδικό Αναπτυξιακό της Στερεάς Ελλάδας, που έσπευσαν να καταργήσουν και το οποίο είχε εκπονηθεί επί κυβέρνησης Καραμανλή, για να αντισταθμιστούν οι απώλειες λόγω του ότι είχαμε τεθεί εκτός στόχου 1 με βάση το πλασματικό εισόδημα που εμφανίζαμε εξαιτίας της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων.
Ειδικά για την Εύβοια ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε, ότι ο κεντρικός οδικός άξονας θα οδηγήσει στην ανάπτυξη περιοχές με πλούσια πλεονεκτήματα και μέσω της φορολογίας το κράτος θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας