Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ.Κριτσωτάκη: «Αναγκαία η ίδρυση σφαγείων στη Β. Εύβοια», προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Β .Εύβοια είναι η απουσία σύγχρονων σφαγείων για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών αλλά και για την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Οι κρεοπώλες είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στις γειτονικές περιοχές όπου λειτουργούν σφαγεία (Αταλάντη, Πίσσωνας, Μαγνησία) για να εξυπηρετηθούν και για να ελεγχθούν τα ζώα από τους κτηνίατρους προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους για κατανάλωση.
Πέραν της ταλαιπωρίας που υφίστανται λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από τα προαναφερθέντα σφαγεία, αυξάνει το λειτουργικό κόστος με αποτέλεσμα αυτό να μεταβιβάζεται στον καταναλωτή.

Ως συνέπεια των παραπάνω είναι οι κρεοπώλες να προμηθεύονται κρέατα από τα ψυγεία των χονδρέμπορων (μια τακτική που ζημιώνει τους κτηνοτρόφους της περιοχής) ή να σφάζουν τα ζώα εκτός σφαγείων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Με βάση τα παραπάνω
ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να ιδρυθούν σύγχρονα σφαγεία στην περιοχή της Β. Εύβοιας και να προστατευθεί έτσι η Δημόσια Υγεία των κατοίκων αλλά και να ενισχυθεί η τοπική κτηνοτροφία;
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας