Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Την ηθική διάσταση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας υπογράμμισε ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στα μέλη της ΝΟΔΕ Φωκίδας στην εκδήλωση για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, στους Δελφούς.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια προβάλλονταν και επιβάλλονταν στην κοινωνία μας λανθασμένα πρότυπα, με εκείνους που εξαπατούν να θεωρούνται κερδισμένοι, με αποτέλεσμα σήμερα να πρέπει να βρεθούν τρόποι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καχυποψία και να καλυφθεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς.
«Για να καταστεί αυτό εφικτό-είπε- πρέπει να γίνουν κατάλληλοι χειρισμοί να δοθούν εφόδια και κίνητρα, να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και ένα σχέδιο που θα προσφέρει ελπίδα για έξοδο από την κρίση όχι μόνο την οικονομική αλλά και των αξιών».
Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της χώρας και να δώσει ελπίδα, λέγοντας ότι έχουν ξεκάθαρη ιδεολογική τοποθέτηση.
Ενδεικτικά, στάθηκε σε ζητήματα αγροτικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι σήμερα ο αγροτικός κόσμος, που εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα σε τομείς παραγωγής αλλά και διακίνησης των προϊόντων σε νέες αγορές.
Είναι επιτακτική ανάγκη, συνέχισε, να δοθούν τα εφόδια και τα κίνητρα, ώστε να διεκδικήσουν μία καλύτερη τύχη. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης μέσα από μία κεντρική καθοδήγηση των αγροτών, τόσο γεωπονικά ,όσο και οικονομοτεχνικά.
Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου επισήμανε, ότι δεν υλοποίησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις και το μόνο που έκανε ήταν να ακυρώσει όλα τα προγράμματα στήριξης της οικονομίας, όπως είναι ο επενδυτικός νόμος, το ΕΣΠΑ, οι συμπράξεις Δημόσιου –Ιδιωτικού τομέα, χωρίς καν μέχρι σήμερα να έχει παρουσιάσει μία άλλη πρόταση, οδηγώντας μας σε αδιέξοδο.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε να έχει στις προτεραιότητές της την ανάπτυξη και την ανάκαμψη, επέλεξε για δικούς της λόγους, να δώσει προτεραιότητα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο στους μετανάστες τη στιγμή που ο επενδυτικός νόμος θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα είχε ψηφίσει η Βουλή.
«Η Ελλάδα, δήλωσε, έχει ανάγκη από νέο καθαρό χρήμα, δηλαδή χρήμα που δεν θα προέρχεται από δανεισμό. Αυτό με δύο τρόπους να συμβεί: με τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα προσελκύει ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία και με την αύξηση των εξαγωγών. Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη άμεσα.»
Δεν παρέλειψε δε να κάνει αναφορά σε θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα, η οποία βρέθηκε εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης εξαιτίας επιλογών της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία αποφάσισε, επίσης, να εξαιρέσει την Εύβοια από τα διευρωπαϊκά δίκτυα υποδομών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει ενισχύσεις από το Ταμείο Συνοχής.
Όσον αφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής υποστήριξε, ότι η ΝΔ έθεσε «κόκκινες γραμμές», απορρίπτοντας τη συνεκμετάλλευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τηρώντας ξεκάθαρη στάση σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό και το Κυπριακό και όπως είπε: «Αν καταφέρουμε να χάσουμε εθνικά μας δικαιώματα θα είμαστε η ντροπή της ελληνικής ιστορίας».

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας