Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Αγώνας των κατοίκων του Αλιβερίου συνεχίζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την Τετάρτη η εκδίκαση της προσφυγής τους, προκειμένου να μην καούν τα σκουπίδια (RDF) απο την ΑΓΕΤ.
όχι στην καύση RDF
όχι στην καύση RDF

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 9.30 πμ στο Ε’ Τμήμα με εισηγητή τον Σύμβουλο Χρήστο Ράμμο, εκδικάζεται η προσφυγή των κατοίκων του Αλιβερίου ενάντια στην καύση του (RDF) από την ΑΓΕΤ.
 Ο αγώνας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αλιβερίου ενάντια στα περιβαλλοντοκτονα σχέδια της τσιμεντοβιομηχανίας και για την υπεράσπιση του δικαιώματος για να ζουν αυτοί και τα παιδιά τους σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον ,περνά στην πιο κρίσιμη φάση.
Ο λαός της περιοχής με αιχμή του δόρατος την Συντονιστική Επιτροπή δίνει την μάχη του στο ΣτΕ.
 Την προσφυγή ενώπιων του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ θα υποστηρίξει ο Δικηγόρος κ.Ν.Κόλλιας εξειδικευμένος στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο.
Την προσφυγή θα υποστηρίξουν με επιστημονικά επιχειρήματα αλλά και με το επιστημονικό κύρος τους οι κύριοι:
Α) Γουργουλιάννης Κωνσταντίνος,
Καθηγητής Πνευμονολογίας ,Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Ελλάδος, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Β) Ραψομανίκης Σπύρος, Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Ξάνθης ,Διευθυντής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Γ) Σαμαράς Πέτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Χημικών Μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Την Δεύτερα 7 Φεβρουαρίου η Συντονιστική Επιτροπή συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία και διατράνωσε για άλλη μια φορά την απόφαση όλων των μαζικών φορέων να εμποδίσουν με κάθε μέσον την καύση των σκουπιδιών στο Αλιβέρι.
Με αφορμή την κρίσιμη μάχη που αρχίζει ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Γ.Λαγανάς δηλωσε;
« Ο δικαιος αγώνας μας για την αποτροπή της καύσης των σκουπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ συνεχίζεται για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη, ας το πάρουν απόφαση, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν και υπερασπίζονται τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Ο αγώνας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάπτυξης της περιοχής μας συνεχίζεται και είναι αγώνας ζωής.
Για την Συντονιστική Επιτροπή
Γ.Λαγανάς

 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας