Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Χωρίς απάντηση έμεινε η αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με τη διαμαρτυρία του Δήμου Καρύστου για τη μη αποκατάσταση ζημιών και προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2010.

Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε, ότι ο υφυπουργός κ. Ντόλιος απαντά… «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».
Συγκεκριμένα, επισήμανε, ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι γενικόλογες και δεν αφορούν τα συγκεκριμένα αιτήματα αντιμετώπισης των ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης, αντλιοστάσια, δεξαμενές, αρδευτικά δίκτυα, καθώς και τις παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν για την αποψίλωση και των καθαρισμό ρεμάτων της περιοχής, που επλήγη. Αντίθετα, ο κ. Ντόλιος είναι ασαφής και περιορίζεται στην ενημέρωση για ποσά, τα οποία δόθηκαν, για άλλους σκοπούς.
Σημείωσε, επίσης, ότι όχι μόνο δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον, γεγονός που προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά ο Δήμος Καρύστου δεν έχει καν από τις χρηματοδοτήσεις, που αναφέρονται, λάβει ούτε ένα ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ντιόλος απαντά τα εξής: «Για την αντιμετώπιση δαπανών αποκατάστασης του οδικού δικτύου λόγω φυσικών καταστροφών δόθηκε στις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έκτακτη επιχορήγηση και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας(νυν Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας Στερεάς Ελλάδας) χρηματοδοτήθηκε με ποσό 1.530.834,00 ευρώ.
Επίσης, κατανεμήθηκε από το λογαριασμό των ΚΑΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για το μήνα Ιανουάριο ποσό 1.779.955,00 ευρώ για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών».
Τέλος, ενημερώνει ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου καταγράφουν και επεξεργάζονται τα αιτήματα με αντικείμενο έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων γεγονότων.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας