Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα μεταξύ των οποίων της Ριτσώνας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στον Σίμο Κεδίκογλου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε αναφορά του υπεύθυνου τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής μη μόνιμων μεταναστών στη Ριτσώνα, αφού, όπως υπογραμμίζει, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, διευκρινίζει πως αναζητούνται χώροι από πρώην στρατόπεδα για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων.

Ο υπουργός ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα λειτουργούν υπό ασαφές νομικό καθεστώς ελάχιστες εγκαταστάσεις οι οποίες είναι ασφυκτικά γεμάτες, ανεπαρκείς και με πολλά προβλήματα από πλευράς υγιεινής». Αναφέρει, επίσης, ότι με τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής «εγκαινιάζεται ένα νέο σύστημα έγκυρης πιστοποίησης της ταυτότητας και της προσέλκυσης των μεταναστών μέσω ειδικής τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης προσωπικού και γενικότερα καθιερώνονται συνθήκες υποδοχής που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης».
Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε, ότι είναι ξεκάθαρο, πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων και των κατοίκων που διαμαρτύρονται, γιατί η μετακίνηση των μεταναστών από την Αθήνα στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Ριτσώνας, χωρίς την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών θα προσθέσει επιπλέον προβλήματα, αφού η ευρύτερη περιοχή στερείται βασικών υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης, αστυνόμευσης και μονάδων υγείας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Εύβοιας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής και όχι να αναζητούνται πρόχειρες λύσεις που θα ανακόψουν κάθε προοπτική ανάπτυξης του Νομού και καλεί τους τοπικούς φορείς σε επαγρύπνηση.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας