Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Τη λύπη του για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με το θέμα της επιπλέον επιβάρυνσης στους ημιυπαίθριους εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Η επίμαχη εγκύκλιος αποσύρθηκε με εντολή του πρωθυπουργού και ο κ. Ντόλιος τόνισε ότι το θέμα θα λυθεί οριστικά με νομοθετική ρύθμιση.

«Θέλω να ενημερώσω το Σώμα, μετά το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε και για το οποίο έγινε τόση πολλή κουβέντα, ότι ανακαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξ ολοκλήρου, εν όψει νομοθετικής ρύθμισης που θα αναληφθεί και θα καταργεί ή και θα απαγορεύει την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών» δήλωσε στη Βουλή ο Γ.Ντόλιος μετά τη θύελλα που προκλήθηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, και μετά την απαίτηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο Γιώργος Ντόλιος εξέδωσε ανακοίνωση: «Μετά τη δήλωσή μου στη Βουλή, με την οποία αποσύραμε την εγκύκλιο η οποία δημιούργησε θέμα και εν όψει της αναμενόμενης νομοθετικής αντιμετώπισης του ζητήματος, νομίζω ότι οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση η οποία προκλήθηκε».

Συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών επισήμαναν, ότι ο κ. Ραγκούσης «δεν είχε ενημερωθεί για την εγκύκλιο παρότι έχει ζητήσει να ενημερώνεται για τις εγκυκλίους του υπουργείου».

Η επίμαχη εγκύκλιος που υπογράφονταν από τον Γ.Ντόλιο προέβλεπε αναδρομική επιβολή δημοτικών τελών στους σε περίπου 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλλει δηλώσεις τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων των ακινήτων τους. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που επέμενε να εφαρμοστεί ο νόμος για τους ημιυπαίθριους, ο οποίος απάλλασσε τους ενδιαφερόμενους από αναδρομική καταβολή κάθε είδους εισφορών, φόρων ή δημοτικών τελών.

Ο κ. Ντόλιος, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε και το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του στη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού. Εντούτοις, θεωρήθηκε επαρκής εξήγηση η συγνώμη που ζήτησε από τους πολίτες «για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

πηγή: www.in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας