Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Είναι πλέον εμφανές ότι Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είναι διατεθειμένο να αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, φέρεται να κάνει συσκέψεις με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εργασίας, όπου συζητείται ή και δρομολογείται η άρον άρον συγχώνευση των τριών Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η εν συνεχεία υπαγωγή τους στο υπουργείο Εργασίας, σε ένα ευρύτερο σχήμα επικουρικών ταμείων του δημόσιου τομέα. Δηλαδή, μετά την ασφαλιστική ένταξη των στρατιωτικών στο ΙΚΑ, διαφαίνεται και η υιοθέτηση της επικουρικής τους ασφάλισης σε ένα ενιαίο επικουρικό Ταμείο του Δημοσίου, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Ειδικότερα, μάλλον το σχέδιο προβλέπει την ένταξη της περιουσίας και των κληροδοτημάτων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου, η οποία θα τα….αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, στα πλαίσια των μνημονιακών επιταγών.
Η ΑΝΕΑΕΔ εκπροσωπώντας αποστράτους και των τριών κλάδων των ΕΔ, έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχει δηλώσει την αντίθεσή της σε όλες εκείνες τις ιδέες και προτάσεις που θέλουν την άρον άρον ενοποίηση των Ταμείων και τη μετατροπή τους σε επικουρικά. Στα πλαίσια αυτά, συμμετέχει ήδη σε συντονισμένη ενέργεια για το ΜΤΝ, μαζί με τους υπολοίπους φορείς του ΠΝ & του ΛΣ που εκπροσωπούν το σύνολο των μερισματούχων, ενώ θα αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία και για τα άλλα δύο Μετοχικά Ταμεία.
Διακηρύττουμε για ακόμη μία φορά πως:
Στηρίζουμε την ενοποίηση των τριών Μετοχικών Ταμείων, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί η εξυγίανση τους και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας τους.
Αντιτιθέμεθα στην εκχώρηση της αρμοδιότητας των Μετοχικών μας Ταμείων στο Υπουργείο Εργασίας, με δεδομένο ότι τα Μ. Τ. είναι φορείς μέριμνας Προσωπικού των Ε.Δ., η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Διοικητικής Μέριμνας, σε όλες τις σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις του κόσμου.
Παράλληλα, δηλώνουμε πως θα υπερασπίσουμε με κάθε έννομο μέσο τα συμφέροντα μας, καθόσον πιστεύουμε ότι οι διαφαινόμενες δρομολογήσεις της κυβέρνησης διαταράσσουν εις βάρος μας, την παγιωμένη μετοχική – μερισματουχική σχέση των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών με τα Μετοχικά μας Ταμεία, όταν αυτά μετατραπούν ερήμην μας σε επικουρικά.
Δεν δεχόμαστε αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά του ΥΕΘΑ απέναντί μας και απαιτούμε την άμεση και πλήρη ενημέρωση των μερισματούχων – μετόχων για την κατάσταση των Μετοχικών μας Ταμείων καθώς επίσης και για τους όποιους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αυτά.
Δεν δεχόμαστε να είμαστε πολίτες μίας δημοκρατικής χώρας και να αντιμετωπιζόμαστε ως πληβείοι επειδή δώσαμε τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη!

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

Αξιωματικός ΠΝ ε.α.
Πρόεδρος ΔΣ

 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/11/2018
Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ...
Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

15/11/2018
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η ΚΤΕΛ ΑΕ, ανακοινώνει μετατροπές στο δρομολόγιο για Κύμη....
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

15/11/2018
Ο επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στο Αλιβέρι, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας