Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Την εφαρμογή ελαστικού ωραρίου με αυξομειώσεις του οκταώρου και συμψηφισμό του χρόνου σε ετήσια βάση, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της επιχείρησης χωρίς υπερωρίες, απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, το πακέτο των νέων αλλαγών στην εργασία καλείται να υλοποιήσει το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας το επόμενο δεκάμηνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο και η τρόικα κατέληξαν σε έναν «Οδικό Χάρτη» αλλαγών μετά τη διαπίστωση ότι πολλά σημεία της εργατικής νομοθεσίας δεν καλύπτουν όσα επιβάλλει η δανειακή σύμβαση.

Επιπλέον, υπάρχουν και σημεία -όπως η πρόοδος των επιχειρησιακών συμβάσεων- τα οποία απαιτούν στενή παρακολούθηση.

Έτσι κατέληξαν στη δέσμευση για κατάρτιση έως τα τέλη Μαρτίου νομοσχεδίου με τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Επιπλέον, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με συγκεκριμένους στόχους.

Έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται αλλαγή του νόμου για τις κλαδικές συμβάσεις, εφόσον δεν μειωθούν οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων.

* Η τρόικα, σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο δημοσίευμα, άσκησε πιέσεις για την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής της οικονομικής κατάστασης των επικουρικών ταμείων, με στόχο οι αλλαγές να ισχύσουν μέχρι το φθινόπωρο του 2012.

πηγή: www.in.gr
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας